Temas

comerç

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola

Podcast del programa complet de La Brúixola amb Robert Calvo. Avui 27 de novembre hem berenat amb el psicòleg clínic i expert en Grècia, Marcos Chicot. En actualitat parlem amb Antònia Giménez, directora d’ocupació de la Creu Roja, que ha ajudat a ocupar 1.000 persones durant la pandèmia. També parlem amb els comerciants de Lleida sobre com han viscut els petits comerços el Black Friday. Amb en Guillem Cabeza repassem la història d’un any a través de les preguntes.

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Furoshiki, Origami, y un deliciós regust a te verd.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Comencem amb una meravellosa entrevista que hem fet a la Montserrat Crespín, doctora en Filosofia i experta en cultura nipona, sobre les darreres cimeres trilaterals entre Japó, Corea del Sud i la Xina, per tal de veure com, entre línies, es comença a preparar una aliança dels països de l’Asia Oriental. Continuem amb la tertúlia Izakaya, dedicada a descobrir els misteris de l’Origami i el Furoshiki. A més tindrem la sort de poder comptar amb dos súper-experts en la matèria que ens demostraran el seu art. Al Sabors de Japó comptarem amb Raul Carda, que ens explicarà totes les novetats que els productes japonesos han experimentat durant les vacances d’estiu. Per acabar entrevistarem al Jean-Jacques Fredj, creador de la marca de te ver fred Umai-cha. Amb ell descobriràs tots els beneficis que ens aporta aquesta recepta japonesa. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

FEM L'AGOST 31/07/2019

FEM L'AGOST AMB TONI MARIN

En l'edició de dimecres del "Fem l'agost" hem volgut parlar del pla d'ajustos en despesa sanitària que el Govern Central reclama a Catalunya amb la Presidenta de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat, Carme Sabater. Amb el nostre expert en cinema, Xavi Marn, hem parlat de les estrenes més importants del moment i també de les estrenes que estan per venir durant el mes d'agost. Amb el Sergi González, empresari i expert en empreneduria, hem après com fer una empresa i com a gran exemple hem tingut amb nosaltres al Conseller Delegat de Vichy Catalán, Joan Renart, qui ens ha donat molts consells sobre com hem de muntar la nostre empresa. A les 9 del vespre, ens ha visitat el cuiner i propietari del restaurant Moments de l'hotel Mandarn Oriental, Ral Balam, amb qui hem mantingut una conversa sobre la cuina, els menjars i la seva experincia en el mn de la cuina. Amb la Marta Sendra, la cap de la Unitat de subvencions i promoci territorial de l'rea de Comer del Consorci de Comer, Artesania i Moda de Catalunya, hem aprs a muntar la millor botiga del mn i hem tingut l'oportunitat de parlar amb lex Cottet, el vicepresident de Cottet i el President de l'Associaci Comercial del Portal de l'ngel qui ens ha parlat de la seva experincia i ha donat consells per a muntar un negoci que duri generacions. En la secci dels "Grans temes de la vida" hem parlat de l'addici al telfon mbil amb el psicleg, expert en addiccions a les noves tecnologies i director del centre "Desconnecta". Per acabar el programa de la millor manera hem tingut amb nosaltres a l'estudi a Olga Ortiz, Victor Maciel, Oriol Rossell i Juan Pedro Su amb les bogeries qotidianes.

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – El futur de la societat moderna, l’art marcial de la “no violència” i un cuiner que alhora és sensei.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Comencem amb una meravellosa entrevista que hem fet a la Montserrat Crespín, doctora en Filosofia i experta en cultura nipona, sobre un tema d’actualitat que preocupa al País del Sol Naixent i també a Europa, com afrontar la baixa natalitat i la llarguíssima esperança de vida, i tenir societats pròsperes i autosuficients. Continuem amb una entrevista de profunditat espectacular amb el Jordi Vila, sensei de Aikido i Katori Shinto Ryu. Ell ens introduirà a l’Aikido, l’art marcial de la “no violència” on l’objectiu no és ferir l’agressor, ens al contrari, protegir-lo d’ell mateix. Al Sabors de Japó ens deixarem recomanar pel Raul Carda de Japonshop.com i la seva recomanació sobre què endur-nos a la piscina o a la platja per picar i no defallir amb tanta calor! Per acabar et presentarem el Hideki Matsuhisa, considerat per molts el Ferran Adrià japonès i que ara fa escola de cuiners a casa nostra. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

LES NOTÍCIES DE CATALUNYA, A ONDA CERO

Notícies Migdia 12/07/2019

Quim Torra és el protagonista de l'actualitat d'aquest divendres. El TSJC enviarà el President de la Generalitat a judici per no haver retirat els llaços grocs del balcó del Palau en període electoral. L'altre nom del dia és del Núria Marín, que com a nova presidenta de la Diputació de Barcelona, ha posat en valor l'ànim de diàleg i d'acord en aquesta nova etapa a l'ens supramunicipal. Ho ha dit a La Ciutat, aquí, a Onda Cero. Entre Torra i Marín s'hi cola Carles Puigdemont, que lamenta la confrontació entre independentistes després del pacte entre el PSC i JuntsXCat. Tot això en el dia que el Cardenal Arquebisbe de Barcelona s'ha enfrontat a la justícia.

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – El futur dels cetacis a les costes nipones, viure el Matsuri “a tope”, més novetats saboroses de Japonshop.com i el Màster definitiu en cultura i negocis al Japó.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. El Ferran Tarradellas, representant de la comissió europea a Barcelona, ens explicarà a la secció d’actualitat les bondats del nou acord comercial que enfortirà les relacions entre Europa i el Japó. La Sachiyo Takabe de Bunka Barcelona et desvetllarà els orígens de la seva llengua, la japonesa, per poder aprendre millor aquest idioma fascinant. Al Sabors de Japó ens deixarem recomanar pel Raul Carda de Japonshop.com i les seves especialitats en snacks, begudes i noodles recent importats del Japó. Per acabar descobriràs que també es fa Wasabi a Catalunya, tot gràcies a Yama Aoi Wasabi. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

MÁS DE UNO VILANOVA, AMB MARÍA GÓMEZ

Descobrim la tasca de VIU comerç a Vilanova i la Geltrú

Avui, entrevista amb Cristina Puigpinós, gerent de VIU comerç, l'associació que vetlla per més de 200 comerços de Vilanova i la Geltrú. Sabrem quines activitats porten a terme per dinamitzar el comerç de la zona.

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – El Japó sísmic, un llibre sobre les paraules impossibles, la guia del ninja i un chef nipó estrella a l’Hospitalet.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. A la secció d’actualitat viureu la realitat dels terratrèmols al Japó i com es prepara la població per a cada sacsejada. Hanakotoba, o el llenguatge de les flors és el llibre que desvetlla un munt d’expressions nipones que no tenen traducció a la nostra llengua. El seu autor, l’Àlex Pler ens desvetlla les seves preferides i el procés de creació d’aquest diccionari tant atípic i poètic. Al Sabors de Japó, el Yuichi Hayashi, xef i propietari del restaurant EL NIPPON a l’Hospitalet de Llobregat, ens ensenyarà la recepta del Okonomiyaki, a més dels seus suggeriments més clàssics que no podeu deixar passar. Per acabar, voleu aprendre les tècniques dels ninja? El Victor Bayod ens desvetlla algunes de les claus des del Bujinkan Okami Bushi Dojo. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Com moure’ns pel Japó, el Festival Kokoro, influències culinàries coreanes i el mànager català d’artistes del Japó.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. A l’edició d’avui parlarem, dins la tertúlia Izakaya, sobre totes les maneres possibles de gaudir del Japó a l’estiu. A la secció d’actualitat coneixerem ben de prop el festival Kokoro, que va tenir lloc a Barcelona aquest cap de setmana passat, en coneixerem als seus protagonistes i descobrirem quines novetats tenen per la edició vinent. El nostre bon amic Toni Torres, gran coneixedor del panorama musical japonès, cap de l’estudi “Here Comes de Sound” i manager de músics de l’altura de Nana Kitade, ens farà una visita i ens explicarà la seva experiència dins el Show Business al Japó, i ara portant artistes nipons a Espanya. Al Sabors de Japó, l’Albert Mata, xef i propietari del restaurant barceloní TONKOTSU ens ensenyarà la recepta del kimchi, una tapa de col picant coreana que triomfa al Japó i que cada vegada més podem testar a restaurants japonesos. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!