Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

VILA-REAL

Vila-real ha ubicat desfibril-ladors en dependencies municipals

Son tres DESA que arriben cedits per la Diputació de Castelló, i s´han dstribuït entre la planta baixa de l´Ajuntament, la seu de Policia Local i l´Auditori.

ONDCERO.ES | CASTELLON | Actualizado el 18/07/2018 a las 06:37 horas

Imatge del desfribil-lador ubicat en la planta baixa de l´Ajuntament  de Vila-real

Imatge del desfribil-lador ubicat en la planta baixa de l´Ajuntament de Vila-real / ONDCERO.ES

Vila-real compta ja amb tres desfibril•ladors externs semiautomàtics (DESA) que serviran per a atendre a qualsevol ciutadà en cas d'emergència. Els tres aparells arriben cedits per la Diputació de Castelló, i s'han distribuït entre l'ajuntament, la seu de la Policia Local i a l’Auditori Municipal.

Per poder fer ús dels DESA, 25 funcionaris municipals han participat en un curs en les dependències de la Policia Local per a formar-se com a operadors no sanitaris, on han après a realitzar maniobres de recuperació cardiopulmonar i a utilitzar l'aparell. La regidora de Sanitat Silvia Gómez destaca la ubicació d'un dels aparells a la planta baixa de l'ajuntament, “un espai on cada dia es congreguen molts veïns per a realitzar gestions i tràmits i on pot ser molt útil”, apunta, “ja que la intervenció d'aquest tipus de dispositius aporta al malalt notables índexs de supervivència en cas de parada cardio-respiratòria, cosa que sense el seu ús s'estima impossible”, conclou.