Les conseqüències legals de l'1 d'octubre

Vist per sentència el judici per desobediència als ex membres de la Mesa

En l’última sessió, la defensa ha demanat l’absolució per a Lluís Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet i Mireia Boya. En canvi, la fiscalia manté la pena d’inhabilitació d’un any i 8 mesos per a cadascun per impulsar una via de confrontació a la llei.

Redacción

Barcelona | 24.07.2020 15:17

Els acusats davant el tribunal que els ha jutjat per desobediència
Els acusats davant el tribunal que els ha jutjat per desobediència | ACN

Judit Gené, l’advocada de Lluís Corominas, Lluís Guinó i Ramona Barrufet ha defensat l’absolució dels seus clients assegurant que no pot entendre que la Constitució permeti als diputats que estan al ple votar lleis inconstitucionals, però que en canvi s’estigui jutjant els diputats que les van tramitar a la mesa perquè es poguessin votar. Segons la defensa, els llavors companys de Carme Forcadell a la Mesa no van plantejar-se desobeir les resolucions i advertiments del Constitucional, sinó protegir el dret fonamental de la participació política.

En canvi, el fiscal i l'acusació popular mantenen que els membres de la mesa van renunciar al diàleg a favor de la unilateralitat i la il·legalitat. Per això, el ministeri públic manté la petició d'un any i 8 mesos d'inhabilitació per a cadascun i una multa de 30 mil euros per un delicte de desobediència.