Reus

Reus commemorarà l'Any Xavier Amorós el 2023

L'anunci s'ha fet públic l'endemà de la mort del reconegut escriptor i poeta reusenc.

Redacción

Tarragona | 19.07.2022 12:38

Xavier Amorós signant el llibre d'honor de la URV
Xavier Amorós signant el llibre d'honor de la URV | ACN

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha lamentat que no s'hagi pogut divulgar l'homenatge amb ell en vida i que sigui un anunci pòstum, si bé ha explicat que ell n'era coneixedor i que n'estava "molt content i emocionat".

Pellicer, junt amb la vicealcaldessa Noemí Llauradó, i el regidor de Cultura, Daniel Recasens, han comparegut per fer públic que el 2023 serà l'Any Xavier Amorós, un anunci previst per d'aquí a uns pocs dies i que s'ha hagut de precipitar a causa de la seva mort.

El batlle reusenc ha reivindicat el gran llegat que deixa el fill il·lustre de la capital del Baix Camp i ha indicat que ha mort quan es celebra l'Any Gabriel Ferrater, al qual Amorós va admirar i reivindicar.

La celebració de l'Any Xavier Amorós tindrà com a epicente la biblioteca de la ciutat, que duu el seu nom. A la biblioteca, s'ha habilitat un espai amb tota la seva obra exposada i es projectaran unes converses enregistrades relativament recents amb el poeta.

Xavier Amorós va ser nomenat fill il·lustre de la ciutat el 1998. Va ser nomenat també Creu de Sant Jordi i Doctor Honoris Causa per la Universitat Rovira i Virgili. L'any 2016 va fer donació del seu fons particular documental a l'Arxiu Municipal i els seus llibres a la biblioteca.