Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

ONDA CERO CATALUNYA

La Ciutat des del Saló Internacional de la Logística (SIL)

La Ciutat amb Mònica Günther es va emetre el passat 27 de juny des del Saló Internacional de la Logística (SIL). El SIL és la fira líder de la logística i el transport i enguany arriba a la seva 21ª edició, un sector que representa el 8% del PIB a Espanya.

Onda Cero Catalunya
 |  Barcelona | 03/07/2019
Saló Internacional de la Logística (SIL) 2019

Saló Internacional de la Logística (SIL) 2019 / SIL

La logística està més present en les nostres vides del que ens pensem: cada cop que comprem a través del comerç electrònic els productes que adquirim ens arriben gràcies a complexos canals de distribució i cada vegada és més important tenir una xarxa d’enviaments i gestió logística acurada.

El programa especial de La Ciutat va comptar amb la presència del delegat especial de l’estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona i president del SIL, Pere Navarro, i de la directora general del SIL, Blanca Sorigué.

Al llarg del programa, La Ciutat va parlar amb empreses punteres del sector per saber com s’adapten als nous temps. En aquest sentit, cal destacar la participació de Ricard del Alcázar, responsable de ROR Operador Logístico, una de les empreses amb més història del sector.

A més, també es van analitzar de quina manera innoven les empreses del sector mitjançant una tertúlia a la que van participar Jaime Gener, director general de Linde Material Handling Iberia; Fernando Fandiño Oliver, director de vendes pel sud d’Europa de Mobile Industrial Robots i Israel García, director de tecnologies d’Alfil Logistics.

D’altra banda, l’altre gran repte de la logística i l’e-commerce és la sostenibilitat, el 30% de les emissions de diòxid de carboni al nostre país és degut al sector del transport ja que l’energia que s’utilitza prové de combustibles derivats del petroli. Aquesta qüestió es va abordar en una xerrada amb Massimo Marsili, director general de Transport per XPO Logístics Iberia i Marroc, Francisco Durán, director de logística de Nissan i Ricard del Alcázar, responsable de ROR Operador Logístico.

Escolta La Ciutat amb Mònica Günther de dilluns a divendres de 12.30 a 14h.

Amb el patrocini de:

Consorci de la Zona Franca Sil Barcelona 2018 Sil Barcelona 2018