LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

Es comencen a aplicar clàusules antipandèmia als contractes de lloguer a Barcelona

Aquestes clàusules de moment només s’apliquen als contractes de lloguer de locals comercials segons ha confirmat a La Ciutat el gerent de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona, Óscar Gorgues.

Mónica Günther

| 07.07.2020 15:32

Aquesta pandèmia està també molt lligada al sector de l'habitatge. D'una banda, s'ha emportat per endavant bona part dels pisos turístics i durant l'estat d'alarma, els desnonaments. En canvi, podria deixar lloguers més proporcionats i les clàusules antipandèmia.

Els rebrots marcaran els propers dies i no hi ha sector que se'n lliuri. Pendent d'una segona onada de contagis està el sector de l'habitatge que ja treballa en mesures per poder afrontar un possible repunt de casos i, sobretot, si l'economia de moltes famílies es torna a veure alterada com aquests darrers mesos. Estem parlant d'unes clàusules antipandèmia que constarien en els contractes i, en casos de força major, ja se sabria com s'hauria d'actuar amb el pagament de les mensualitats.

Les clàusules deixarien prenegociat quin percentatge del lloguer ha de pagar el llogater en cas de quedar-se sense ingressos per culpa d’un rebrot de la pandèmia, cosa que asseguraria el cobrament com a mínim d’una part del lloger al propietari.