Temas

VIOLÈNCIA MASCLISTA

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 10/09/2020

Podcast del programa complet de La Brúixola amb Robert Calvo. Avui hem berenat amb l’actor la psicóloga Sònia Cervantes. En actualitat hem parlat sobre la vaga dels metges del MIR que començarà el dia 21 de setembre. I amb Graciela Atencio, de l’Associació Feminicidio, analitzem la macroenquesta sobre la violencia masclista del Ministeri d’Igualtat. Amb en David Cervelló fem un repàs a la seva actualitat.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 04/03/2020

Avui ens hem emocionat moltíssim amb el nostre convidat a berenar. És en Bruno Bimbi, periodista i escriptor argentí que ens ha presentat 'El fin del armario' (Anaconda). És el seu llibre, en el que fa un homenatge a Pedro Zerolo. A més, hem parlat del 8M, de feminisme i de masclisme amb la presidenta de l'Institut Català de les Dones Laura Martínez. A més, hem escoltat l'audiència i els seus problemes amb el son. Tot plegat rematat amb el Lluís Soler i la música de la setmana.

L'ACTUALITAT A FONS

Tots i totes tenim actituds masclistes

Avui ha passat per #LaBrúixola la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Laura Martínez, amb qui hem analitzat el 8 de març que tenim a tocar. Martínez ha assegurat que encara queda molta feina per fer i que cada dia hauria de ser 8M. Amb tot, ha fet palès que a dia d'avui continua havent-hi actituds i comportaments masclistes en el dia a dia de la societat, tant per part dels homes com també de les dones. Ha exigit no fer ni una passa enrere en la lluita pels drets assolits i els que encara estan pendents de fer-se realitat.

LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

Un mes de les riuades

Avui a La Ciutat de Mònica Günther parlem del Dia Mundial per l’eradicació de la violència contra les dones. Donem dades que han proporcionat els Mossos d’Esquadra, marxem fins la Plaça Sant Jaume on s’ha fet l’acte institucional i parlem amb la diputada d’Igualtat de la Diputació de Barcelona, Alba Barnusell.

LES FAVES DEL DIVENDRES

Torra, el desobedient, està crescut mentre un jutge fa anar de crani els vailets dels CDR

El divendres, faves tendres, diu la dita catalana. Però les que porta en David Cervelló són de tot menys tendres. Perquè les clava ben clavades. La primera d'aquesta setmana ha anat per a Quim Torra i els seus aires de grandesa davant la justícia. La segona, per al jutge de l'Audiència Nacional que ha fet anar de crani els membres del CDR cap a dins i cap a fora de la presó. I la tercera, per a VOX i la seva negació de la violència de gènere.

dimecres 08/05/19

La Ciutat Lleida

La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Consultes amb el naturòpata Albert Rami. Parlem del nou protocol contra la violència masclista. Recorrem els carrers del barri de Pardinyes amb Joan Ramon González.

LES NOTÍCIES DE CATALUNYA A ONDA CERO

Notícies Migdia 23/07/2018

ERC demana definir una estratègia clara sobre quins seran els propers passos a seguir en el bloc independentista. L'ajuntament de Vic es personarà contra el conductor que ahir va envestir les creus instal·lades a la plaça major. I també hem explicat que gairebé dues de cada deu dones han patit violència masclista durant el 2016 a Catalunya.