Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

Planeta

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTÒRIES DE LA VIDA

  La Brúixola 18/03/2020

  Avui hem escoltat, de nou, l'audiència de la ràdio, que ens explica que cal mentalitzar-se i mantenir rutines en aquests dies de confinament. Ens hem fixat en l'àmbit educatiu, tocat per la crisi del coronavirus. Hem entrevistat Xavier Chalé, professor que aquests dies fa mans i mànigues per fer les seves classes a la universitat. I també hem entrevistat Aitor Mensuro, que ens ha explicat què ofereix la plataforma AulaPlaneta. La Georgina Boixereu i Vozmediano ens ha explicat les notícies del dia. I el Jaume Mas i Roma ens ha destacat la importància de les persones que treballen per tenir-ho tot desinfectat.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  Obsessió, mentida i misteri en un indret del Montseny

  Lorena Franco torna a les llibreries amb el seu nou thriller 'El último verano de Silvia Blanch' (Planeta). El Sant Jordi del 2018 es va situar en la cinquena posició de les novel·les digitals més venudes a Amazon. Ara una gran editorial s'ha fixat en ella per publica un relat que té el Montseny com a escenari principal i que busca demostrar que els aparences, sovint, no són el què semblen.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  Els herois de l'Espanya que va patir ETA no necessitaven mai pistoles

  Avui ha vingut a berenar amb nosaltres Fernando Benzo, un home que darrerament ha estat secretari de cultura del Gobierno de España i que en altres temps havia treballat al Ministerio del Interior. D'aquella etapa recorda moltes coses que estaven marcades per la banda terrorista ETA, que va deixar a Espanya 854 persones assassinades. Ell, ara, fa un homenatge als policies que van frustrar tants atemptats. Es titula 'Nunca fuimos héroes' (Planeta).

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTÒRIES DE LA VIDA

  La Brúixola 27/01/2020

  Avui hem recordat la nostra pròpia història com a espanyols de la mà de Fernando Benzo, que ha estat treballador de l'Administració General de l'Estat en diferents departaments, entre ells, a Interior. Ara ha fet una fotografia d'aquest país que va haver de conviure 4 dècades em amb el terrorisme d'ETA. A més, l'Adriana Díaz ens ha fet la crònica de la nit d'entrega dels Premis Goya a Málaga. Hem guardat temps per parlar del Coronavirus i hem recordat la figura de Mozart gràcies a la càpsula del temps.

 • Ana María Garrocho y Jacobo Dopico junto a Julia en la onda

  ENTREVISTA A JACOBO DOPICO Y ANA MARÍA GARROCHO

  El ecocidio y una legislación penal para proteger el Planeta

  Jacobo Dopico, catedrático en Derecho Penal, y Ana María Garrocho, profesora en Derecho Penal, explican en Julia en la onda la posibilidad de que exista una legislación penal, a nivel internacional, para proteger el medio ambiente y luchar contra el cambio climático. Hablan del ecocidio, los delitos cometidos contra el Planeta, y de los países que ya lo contemplan. Respecto a países como EEUU o China comentan que "ni han firmado el Estatuto de la Corte penal internacional, no protegen a las personas. Pero incluso deberíamos empezar a proteger primero la casa donde vivimos para protegernos a nosotros".

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  PREMI PLANETA 2019

  El Premi Planeta és garantia de vendes per a qualsevol autor

  El periodista i escriptor José Luis Ibáñez Ridao ens ha acompanyat al programa per parlar del Premi Planeta de novel·la, que enguany s'ha emportat l'extremeny (i català d'adopció) Javier Cercas. El també col·laborador de JELO ens ha explicat que a Espanya hi ha una sobreproducció literària si es té en compte la quantitat de persones que llegeixen llibres.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  Luz Gabás reivindica l'Espanya de les oportunitats

  L'escriptora aragonesa ha escrit una història que pretén posar en valor el món rural. Un món on viu Alira, la protagonista de la seva última novela 'El latido de la tierra' (Planeta). Gabás assegura que aquesta no és una història autobiogràfica, però sí que se situa en el món en el qual es mou aquesta escriptora, que resideix a Benasque, a Huesca. Amb ella ens hem emocionat.