Temas

neu

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

És compatible la fabricació de neu artificial amb un context de sequera a Catalunya?

La sequera ha estat la protagonista d'aquest 2023 i la previsió és que el 2024 no millori, i per això a partir del gener s'entrarà en fase d'emergència al sistema Ter-Llobregat. Tot plegat mentre per Nadal molts municipis instal·len pistes de gel i les estacions d'esquífabriquen neu artificial perquè hi ha escassetat de precipitacions. D'aquest equilibri entre els interessos mediambientals i els econòmics i socials en parlem a La Ciutat Lleida amb l'ambientòleg Jordi Prats, que ens comenta que a curt termini les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya ens han de posar en alerta: fins al 2050 les temperatures mitjanes aniran en augment, amb especial incidència al Pirineu, on les temperatures mínimes cada cop seran menys mínimes, tot i que també és la zona on es concetraran les precipitacions.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Uns 5.000 esquiadors donen el tret de sortida a la temporada de neu a Baqueira Beret

Aquest cap de setmana ha començat la temporada de neu amb l'obertura de l'estació aranesa de Baqueira Beret. En parlem a La Ciutat Lleida amb el director comercial del complex Xavi Ubeira que ens explica com ha arrencat la temporada, amb 5.000 esquiadors, que han pogut gaudir de prop de 30 quilòmetres d'àrea esquiable, que s'anirà ampliant durant els propers dies d'acord amb les previsions de nevades que s'esperen. El pont de la Puríssima i el Nadal són els objectius més immediats i en quant a ocupació les reserves avancen a bon ritme.

TEMPORAL FILOMENA

Marxa la neu, arriba el fred

El govern demana extremar les precaucions a l’hora de circular per la xarxa viària per que les baixes temperatures poden generar gel a les carreteres catalanes

Dimarts

La Ciutat Lleida 14/01/20

Podcast complet de La Ciutat Lleida amb Núria Mora. En el programa d’avui parlem del programa Esport Blanc Escolar. Coneixem el quintet de música folk El Pony Pisador que ens faran moure per passar el fred. Espai de cuina i gastronomia amb Gabriel Jové i agenda cultural de Lleida i comarques, destacant el concert d'aquesta nit de Sinsinati a Lleida.

EL PROGRAMA DE VIATGES D’ONDA CERO CATALUNYA

Gente viajera Catalunya 30/11/2019

Podcast del programa complet Gente Viajera Catalunya amb Carles Lamelo. Avui viatjarem per Espanya a través de l'arrós entrevistant al guanyador del concurs del millor arròs d'Espanya i al finalista, que assoleix el premi a millor arròs de Catalunya. Aquesta setmana inaugurem temporada de neu amb Elisabeth Esporrin, visitem La Molina Catalunya en miniatura i els mercats nadalencs d'Alemanya amb Ulrike Bohnet.

Dimecres

La Ciutat Lleida 27/11/19

La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Parlem del projecte de pressupost municipal que ha presentat la Paeria i de la temporada de neu al Pirineu de Lleida. Entrevista de Pablo Alcaraz a Tomàs Cusiné i l'artista Abel Munné ens presenta el seu primer treball discogràfic "Tots 2 junts". abans del concert a Lleida el 5 de desembre.

Divendres 29/03/19

La Ciutat Lleida

La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Actualitat de Lleida i comarques. Estat de la neu i agenda del cap de setmana. Coneixem Osmon amb Miquel Gimeno i Adriana Garcia. Postureig de Lleida ens explica la presentació de lo PostuLlibre2.

EL PROGRAMA DE VIATGES D´ONDA CERO CATALUNYA

Gente viajera catalunya 24/02/2017

Avui a Gente Viajera Catalunya repassem els millors carnestoltes del món amb Víctor Herranz; visitem un exclusiu club de Barcelona que acaba d'obrir les seves portes: el Soho; visitem Tòkio, anem a esquiar a Boí Taüll amb Elisabeth Esporrín i ens relaxem a un dels millors balnearis de Catalunya.

EL PROGRAMA DE VIATGES D´ONDA CERO CATALUNYA

Gente viajera catalunya 27/01/2017

Avui a Gente Viajera Catalunya descobrirem els millors plats de la cuina peruana, que ha estat la protagonista del festival gastronòmic Madrid Fusión, i ho farem entrevistant l'agregat comercial de l'Ambaixada peruana a Espanya. També tindrem temps de viatjar fins a l'Himalaia i Bolívia, d'entrevistar a la directora del suplement 'Gourmets' de El Periódico de Catalunya, Anna Riera, i de donar un cop d'ull a les pistes d'esquí amb Elisabeth Esporrín.