Ourense Provincia
A "foodtruck" de "Galicia sabe a mar" promove o consumo de peixes e mariscos
A Xunta busca enxalzar deste xeito a variedade e calidade dos produtos do mar galegos así como a gastronomía da comunidade.
Temas
Ourense Provincia
A Xunta busca enxalzar deste xeito a variedade e calidade dos produtos do mar galegos así como a gastronomía da comunidade.
Recetas de ayer y de hoy, con Luisa y Vicente
Abuela y nieto nos especifican los detalles para preparar esta deliciosa variante
PROGRAMA COMPLETO
Abrimos o programa coa actualidade da xornada e buscando a previsión metereolóxica para as vindeiras horas. Como cada martes volvemos ao Hotel Rías Bajas co almorzo informativo semanal, hoxe o noso convidado é o alcalde de Caldas de Reis, Juan Manuel Rey. Completamos o programa co espazo Cronopios e as mellores recomendacións de Mercedes Corbillón.
Máis de Un Pontevedra
“Marisco de A Illa, o segredo do bo gastrónomo” é unha aposta por achegar o produto da Organización de Produtores de Marisco e Cultivos Mariños da Provincia de Pontevedra (OPP20) ós hostaleiros galegos a través da realización de demostracións en escolas de hostalería, onde está o futuro da profesión. Conversamos coa nova presidenta da OPP20, Inmaculada Rodríguez, sobre esta marca creada para proxectar a calidade dos seus produtos máis aló das fronteiras da Arousa.
ON EGIN
PERCEBES. No tiene piernas ni brazos ni ojos. Es hermafrodita. Se da muy bien en toda Galicia, en la zona intermareal, en donde consigue sol y fitoplancton, gracias a las corrientes frías que producen los vientos de componente norte. Pese a lo curioso del Pollicipes pollicipes, que es su nombre apenas empezó a comerse hasta el siglo pasado. Hoy en ON EGIN hemos hablado de las diferentes formas de cocinarlo.
En Torremolinos, del 28 de octubre al 5 de noviembre
El 12 de abril de 1981 el Mesón Galego “Antoxo” abrió sus puertas en Torremolinos, haciendo realidad el “antojo” de Juan Mariño de llevar un trocito de Galicia a la Costa del Sol. Este año celebra las XXX Jornadas del Marisco.
HASTA EL 30 DE OCTUBRE
La gran carpa se instalará en la antigua Estación del Grau, del 7 al 30 de octubre. Camiones piscina transportarán a diario la mercancía desde Galicia.
Más de Uno Pontevedra
Visitamos o Concello do Grove a poucos días de comezar a Festa do Marisco. Conversamos co seu alcalde, Jose Antonio Cacabelos, sobre a programación deste ano e o que supón para toda a comarca unha celebración como esta.
PROGRAMA COMPLETO
Abrimos o programa coa actualidade da xornada marcada polo pleno da corporación municipal de Pontevedra e a visita do ministro de Consumo, Alberto Garzón. Buscamos a previsión metereolóxica e abrimos tempo de entrevista co alcalde do Grove, Jose Antonio Cacabelos. Como cada luns, falamos de motor con Abel Millán e escoitamos música nunha nova edición de "Cántamo... en galego!".
LA BARRA DE KAYMUS
El cocinero y propietario de La Barra de Kaymus, Nacho Romero, nos habla de mariscos y moluscos poco conocidos: caixetes, lapas, dátiles y abalones, entre otros.