Temas

marisco

Recetas de ayer y de hoy, con Luisa y Vicente

Patatas Rellenas de Marisco

Abuela y nieto nos especifican los detalles para preparar esta deliciosa variante

PROGRAMA COMPLETO

Más de Uno Pontevedra 13/12/2022

Abrimos o programa coa actualidade da xornada e buscando a previsión metereolóxica para as vindeiras horas. Como cada martes volvemos ao Hotel Rías Bajas co almorzo informativo semanal, hoxe o noso convidado é o alcalde de Caldas de Reis, Juan Manuel Rey. Completamos o programa co espazo Cronopios e as mellores recomendacións de Mercedes Corbillón.

Máis de Un Pontevedra

“Marisco de A Illa, o segredo do bo gastrónomo”

“Marisco de A Illa, o segredo do bo gastrónomo” é unha aposta por achegar o produto da Organización de Produtores de Marisco e Cultivos Mariños da Provincia de Pontevedra (OPP20) ós hostaleiros galegos a través da realización de demostracións en escolas de hostalería, onde está o futuro da profesión. Conversamos coa nova presidenta da OPP20, Inmaculada Rodríguez, sobre esta marca creada para proxectar a calidade dos seus produtos máis aló das fronteiras da Arousa.

ON EGIN

Percebes, toda una delicatesen

PERCEBES. No tiene piernas ni brazos ni ojos. Es hermafrodita. Se da muy bien en toda Galicia, en la zona intermareal, en donde consigue sol y fitoplancton, gracias a las corrientes frías que producen los vientos de componente norte. Pese a lo curioso del Pollicipes pollicipes, que es su nombre apenas empezó a comerse hasta el siglo pasado. Hoy en ON EGIN hemos hablado de las diferentes formas de cocinarlo.

En Torremolinos, del 28 de octubre al 5 de noviembre

Mesón Galego Antoxo celebra las XXX Jornadas del Marisco

El 12 de abril de 1981 el Mesón Galego “Antoxo” abrió sus puertas en Torremolinos, haciendo realidad el “antojo” de Juan Mariño de llevar un trocito de Galicia a la Costa del Sol. Este año celebra las XXX Jornadas del Marisco.

PROGRAMA COMPLETO

Más de Uno Pontevedra 26/09/2022

Abrimos o programa coa actualidade da xornada marcada polo pleno da corporación municipal de Pontevedra e a visita do ministro de Consumo, Alberto Garzón. Buscamos a previsión metereolóxica e abrimos tempo de entrevista co alcalde do Grove, Jose Antonio Cacabelos. Como cada luns, falamos de motor con Abel Millán e escoitamos música nunha nova edición de "Cántamo... en galego!".

LA BARRA DE KAYMUS

Mariscos poco conocidos con Nacho Romero

El cocinero y propietario de La Barra de Kaymus, Nacho Romero, nos habla de mariscos y moluscos poco conocidos: caixetes, lapas, dátiles y abalones, entre otros.