Temas

Era digital

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Videojocs i pantalles, una aproximació per aprendre a fer-ne un ús responsable entre els infants i adolescents

Les pantalles formen part del nostre dia a dia i tenen un impacte directe sobre les dinàmiques familiars. En un moment en que és important educar en l'era digital, avui ens aproximem al món dels videojocs per conèixer en quins són els punts forts i els punts febles que ofereixen i evitar situacions d'addiccions, que cada cop més, es donen entre la població infantil i juvenil. Ho comentem amb Joan de Santiago formador de la Fundació Aprendre a mirar i José Carlos Amador, formador expert en videojocs de la Fundació Aprendre a mirar,

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Chat GPT en el món de l'educació: riscos, però també oportunitats

Parlem d'intel·ligència artifical i d'una de les eïnes que més s'ha popularitzat en els últims mesos, el Chat GPT. Una eïna que ha entrat de ple en el món de l'educació però que cal aprendre a utilitzar per no fixar-nos només en els riscos sinó també amb totes les oportunitats que pot generar. En parlem a La Ciutat Lleida amb Joan de Santiago, formador de la Fundació Aprendre a mirar.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Poden conviure la intel·ligència artificial i l'educació?

Aquesta setmana parlem de la relació que hi ha entre la intel·ligència artificial i el món de l'educació, quin paper juga aquesta tecnologia tant a l'aula com a casa i alguns consells que poden ajudar per saber navegar en l'entorn digital aprofitant les seves potencialitats. Ho comentem amb Joan de Santiago, formador de la Fundació Aprendre a Mirar.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Ciberludopatia: què és, quins riscos té i tips per protegir els menors en l'era digital

Seguim parlant a La Ciutat Lleida d'educació digital i avui en concret ens centrem en una patologia que en els darrers temps està guanyant molta presència i per tant és important posar-hi el focus per tal de protegir els menors en l'era digital. Fem referència a la ciberludopatia. Què és, quins riscos hi ha i de quina manera es pot combatre, són algunes de les qüestions que ens respon Joan de Santiago, formador del programa audiovisual Aprendre a mirar, fundació que també treballa colze a colze amb l'Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Aprendre a mirar, el programa d'educació audiovisual per defensar els menors en l'era digital

Obrim una nova secció a La Ciutat Lleida per tal d'introduir-nos en l'àmbit de l'educació digital que alhora ha de servir per protegir els menors en l'era digital. L'ús i l'abús de les pantalles i els continguts poc apropiats són una preocupació creixent en la nostra societat. N'aprendrem junts amb Joan de Santiago, formador del programa audiovisual Aprendre a mirar, fundació que també treballa colze a colze amb l'Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya. Per això avui també ens acompanya la seva presidenta Anna Plans.

TELETRABAJO

Málaga alcanza el segundo lugar en el ranking global de destinos favoritos para nómadas digitales

Málaga ha logrado posicionarse en el codiciado segundo lugar del ranking mundial de destinos preferidos por nómadas digitales. Para comprender mejor por qué esta ciudad costera española se ha convertido en un imán para trabajadores remotos de todo el mundo, hemos tenido la oportunidad de hablar con tres nómadas digitales que han elegido Málaga como su hogar para el teletrabajo. También abordaremos con Eduardo Ruiz, el presidente del Colegio Oficial de Graduados Sociales los aspectos más importantes del teletrabajo

CON JUAN IGNACIO LÓPEZ

Más de Uno Jerez 02/02/2023

Escucha la edición de este jueves 2 de febrero, de Más de Uno Jerez, con Juan Ignacio López