Temas

Era digital

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Què és el síndrome FoMo i com afecta als adolescents?

Seguim parlant sobre com els joves i adolescents es segueixen relacionant en els entorns digitals en un moment en què s'ha popularitzat el síndrome FoMo, la por a perdre's alguna cosa que experimenten algunes persones a través de les xarxes socials i que impacta sobre la seva vida, les seves relacions i la seva intel·ligència social. En parlem amb en Joan deSantiago, formador de la Fundació Aprendre a Mirar.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

L'autoestima més enllà de les xarxes socials

Seguim aquest dilluns a La Ciutat Lleida parlant d'educació digital i en aquesta ocasió en Joan de Santiago, formador de la Fundació Aprendre a mirar, ens parla ens parla sobre com les xarxes socials poden afectar l'autoestima de les persones, i més en particular dels joves i adolescents, distorsionant en alguns casos la percepció que els adolescents tenen de si mateixos. Pautes i consells també per fer un bon ús i una bona gestió i desenvolupar una identitat digital saludable.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

La petjada digital i les cookies: la nostra privacitat està ben protegida?

Continuem a La Ciutat Lleida parlant d'educació digital i en aquesta ocasió en Joan de Santiago, formador de la Fundació Aprendre a mirar, ens parla de la petjada digital que deixem quan naveguem per internet per prendre consciència sobre la importància que té protegir la nostra privacitat en els entorns digitals, tant quan els usuaris són adults com, sobretot, quan es tracta de menors.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Quan es passa de l'oci a l'addicció als videojocs entre els joves i els adolescents: com identificar-ho i què fer

Aquesta setmana en la secció sobre formació digital entre les famílies seguim parlant de pantalles i en concret dels videojocs, en aquell moment en que deixen de ser oci i divertiment per passar a convertir-se en addicció, i l'impacte que té sobretot entre els joves i els adolescents. Com es pot identificar l'addicció als videojocs, de quina manera es pot actuar i com educar en un ús conscient de videojocs són algunes de les qüestions que plantegem parlant a La Ciutat Lleida amb Joan de Santiago formador de la Fundació Aprendre a mirar i José Carlos Amador, formador expert en videojocs de la Fundació Aprendre a mirar.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Videojocs i pantalles, una aproximació per aprendre a fer-ne un ús responsable entre els infants i adolescents

Les pantalles formen part del nostre dia a dia i tenen un impacte directe sobre les dinàmiques familiars. En un moment en que és important educar en l'era digital, avui ens aproximem al món dels videojocs per conèixer en quins són els punts forts i els punts febles que ofereixen i evitar situacions d'addiccions, que cada cop més, es donen entre la població infantil i juvenil. Ho comentem amb Joan de Santiago formador de la Fundació Aprendre a mirar i José Carlos Amador, formador expert en videojocs de la Fundació Aprendre a mirar,

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Chat GPT en el món de l'educació: riscos, però també oportunitats

Parlem d'intel·ligència artifical i d'una de les eïnes que més s'ha popularitzat en els últims mesos, el Chat GPT. Una eïna que ha entrat de ple en el món de l'educació però que cal aprendre a utilitzar per no fixar-nos només en els riscos sinó també amb totes les oportunitats que pot generar. En parlem a La Ciutat Lleida amb Joan de Santiago, formador de la Fundació Aprendre a mirar.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Poden conviure la intel·ligència artificial i l'educació?

Aquesta setmana parlem de la relació que hi ha entre la intel·ligència artificial i el món de l'educació, quin paper juga aquesta tecnologia tant a l'aula com a casa i alguns consells que poden ajudar per saber navegar en l'entorn digital aprofitant les seves potencialitats. Ho comentem amb Joan de Santiago, formador de la Fundació Aprendre a Mirar.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Ciberludopatia: què és, quins riscos té i tips per protegir els menors en l'era digital

Seguim parlant a La Ciutat Lleida d'educació digital i avui en concret ens centrem en una patologia que en els darrers temps està guanyant molta presència i per tant és important posar-hi el focus per tal de protegir els menors en l'era digital. Fem referència a la ciberludopatia. Què és, quins riscos hi ha i de quina manera es pot combatre, són algunes de les qüestions que ens respon Joan de Santiago, formador del programa audiovisual Aprendre a mirar, fundació que també treballa colze a colze amb l'Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Aprendre a mirar, el programa d'educació audiovisual per defensar els menors en l'era digital

Obrim una nova secció a La Ciutat Lleida per tal d'introduir-nos en l'àmbit de l'educació digital que alhora ha de servir per protegir els menors en l'era digital. L'ús i l'abús de les pantalles i els continguts poc apropiats són una preocupació creixent en la nostra societat. N'aprendrem junts amb Joan de Santiago, formador del programa audiovisual Aprendre a mirar, fundació que també treballa colze a colze amb l'Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya. Per això avui també ens acompanya la seva presidenta Anna Plans.