Temas

efemérides

LA CÀPSULA DEL TEMPS

Clara Campoamor: L'artífex del vot femení a Espanya

El 19 de novembre de 1933 les dones votaven per primera vegada a Espanya en unes eleccions generals. Dos anys abans, les Corts havien aprovat el vot femení gràcies a la tenacitat d'una de les 3 diputades que hi havia al Congrés. Era Clara Campoamor, a qui avui ens ha recordat la Georgina Boixereu i Vozmediano.

LA CÀPSULA DEL TEMPS

Miliki és i serà etern

Avui la Georgina Boixereu i Vozmediano s'ha proposat emocionar una vegada més en Robert Calvo. I ho tenia fàcil. Amb la seva càpsula del temps ens ha portat fins al dia del naixement del gran Miliki, el 4 de novembre de 1929. Ha estat un referent del món del circ i dels pallassos a nivell mundial i ha deixat una estirp darrera seu que li segueix les passes des del més gran fins al més petit. És l'home que ha marcat les vides de diferents generacions d'espanyols.

LA CÀPSULA DEL TEMPS

Astèrix el gal celebra 60 anys amb el seu inseparable Obèlix

La Georgina Boixereu i Vozmediano ens ha portat, dins la seva càpsula del temps, un personatge que va néixer l'any 1959. Celebra 60 anys i està eixerit com sempre en les seves aventures per la Gàl·lia. Aquest còmic és un clàssic que mai no passarà de moda. De fet, s'actualitza aquest 2019 amb una nova incorporació al duet de protagonistes: l'Adrenalina. La primera dona amb paper principal en aquesta tira còmica.

LA CÀPSULA DEL TEMPS

Mercury i Caballé: la millor fotografia musical de Barcelona

La càpsula del temps (sostenible) de la Georgina Boixereu ens porta cada dia a diferents moments de la història. Però encara mantenim un fil amb el record que hem tingut aquest dilluns per a Montserrat Caballé, perquè hem recordat que un 8 d'octubre de 1988 va cantar a La Font Màgica de Montjuïc amb Freddie Mercury la millor cançó que mai s'ha fet sobre la capital de Catalunya.

LA CÀPSULA DEL TEMPS

Rocío Dúrcal hagués fet 75 anys enguany

Avui la Georgina Boixereu ens ha portat amb la seva càpsula del temps a 1944. El 4 d'octubre d'aquell any va néixer María de los Ángeles de las Heras Ortiz, més coneguda com Rocío Dúrcal. Aquesta cantant va ser la reina de les ranxeres a Mèxic, però també ens va deixar grans temes per a la història. Per a nosaltres sempre serà... la gata bajo la lluvia.

LA CÀPSULA DEL TEMPS

Es el alcalde el que quiere que sean los vecinos el alcalde

Avui la Georgina Boixereu ens ha portat a 2004, any en el qual Mariano Rajoy va ser nomenat president del PP, agafant el relleu a José María Aznar. El 2 d'octubre d'aquell any, Rajoy va començar a regalar-nos grans moments, que ha recollit la Boixereu i Vozmediano amb molt d'encert.

LA CÀPSULA DEL TEMPS

El 'Camp Nou' ja ha deixat de ser nou

La càpsula del temps de la Georgina Boixereu i Vozmediano viatja avui al 24 de setembre de 1957. Aquell dia es va innaugurar el 'Camp Nou', on a dia d'avui segueix jugant el Futbol Club Barcelona. I ella ha gaudit com mai, perquè és una gran culer!

LA CÀPSULA DEL TEMPS

Mary Santpere va ser una revolucionària

Un 23 de setembre de 1992 va morir Mary Santpere. Ens ho ha explicat la Georgina Boixereu i Vozmediano gràcies a accionar, un dia més, la seva càpsula del temps. Hem acabat cantant 'El vestir d'en Pasqual'!

LA CÀPSULA DEL TEMPS

Les emoticones van arribar abans que l'era dels telèfons mòbils

La Georgina Boixereu i Vozmediano té una càpsula del temps que, a banda de portar-nos a moments de la història, ens ofereix dades que potser molta gent desconeix. Com per exemple que l'emoticona va arribar abans que l'emoji. I que no són la mateixa cosa. S'atribueix la seva invenció a Scott Fahlman al 1982.

CON JORGE ABAD

Efemérides: La protesta de los mineros contra Margaret Thatcher

Jorge Abad nos trae a Más de uno las efemérides que no aparecen en los libros de Historia, como la protesta de los mineros contra Margaret Thatcher en Everington, Reino Unido. "Thatcher ha mandado más policías a las zonas mineras y está cargando con escudos y porras"., declara en directo nuestro corresponsal en la zona. El actor Carlos Hipólito, representa al padre de Billy Elliot en el musical se suma a la representación de este hecho como uno de los mineros.