Temas

efemérides

COMPUESTA POR EL POETA CIUDADREALEÑO ALFREDO SANCHEZ

"Ciudad Real. 600 años" una canción para celebrar el 600 Aniversario como Ciudad.

Ciudad Real, debía haber celebrado el año pasado el 600 aniversario de su fundación como ciudad que Juan II de Castilla le otorgó. Algo que no pudimos hacer por la pandemia y que se está materializando en diversas actividades en este 2021.

Y por este motivo el escritor y poeta ciudadrealeño Alfredo Sánchez ha compuesto “Ciudad Real. 600 años” una canción acompañada por diapositivas recordando tan ilustre efeméride.

#ONDACEROCUMPLE30

30 años de Onda Cero resumidos en 300 segundos

Resumimos los 30 años de historia de Onda Cero en solo 300 segundos, casi cinco minutos. Unas 260.000 horas de emisión en las que escogemos los mejores sonidos de entre tantos grandes momentos.

A los 87 años

Muere Little Richard, uno de los padres del rock and roll

El legendario músico Little Richard, considerado una leyenda del rock and roll, ha muerto este sábado a los 87 años en Estados Unidos, según comunicó su hijo a la revista Rolling Stone, quien no desveló el motivo del fallecimiento.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 02/03/2020

Les històries de la vida les hem explicat avui amb la cantant Carolina Alabau, que ha vingut a berenar i a explicar-nos una història amb el seu DNI. Com també ens les ha explicat l'audiència. La Georgina Boixereu i en Gerard Sanz ens han explicat les notícies de dia i l'Adriana Díaz ens ha glossat la figura de diferents dones catalanes imprescindibles en la cultura del s. XX. En Jaume Mas i Roma ens ha emocionat recordant l'execució de Salvador Puig Antich per part del franquisme. Laura Estrada i el seu muntatge han completat el programa.

Más de Uno Segovia 29/01/2020

Ciencia en Más de Uno Segovia 29/01/2020

Con Juan Luis García Hourcade hablamos de efemérides importantes de la ciencia ocurridas en el mes de enero. Además nos recomienda el libro "el sentido del asombro".

LA CÀPSULA DEL TEMPS

'The Simpsons' no va predir 'La Brúixola'

Per a una sèrie de televisió, celebrar 30 anys en antena és tot un rècord. Aquest dimarts es compleixen 30 anys del primer capítol de 'The Simpsons', emès el 17 de desembre de de 1989. Durant 3 dècades hem comprovat que aquesta família americana ha predit molts moments històrics.

LA CÀPSULA DEL TEMPS

Clara Campoamor: L'artífex del vot femení a Espanya

El 19 de novembre de 1933 les dones votaven per primera vegada a Espanya en unes eleccions generals. Dos anys abans, les Corts havien aprovat el vot femení gràcies a la tenacitat d'una de les 3 diputades que hi havia al Congrés. Era Clara Campoamor, a qui avui ens ha recordat la Georgina Boixereu i Vozmediano.

LA CÀPSULA DEL TEMPS

Miliki és i serà etern

Avui la Georgina Boixereu i Vozmediano s'ha proposat emocionar una vegada més en Robert Calvo. I ho tenia fàcil. Amb la seva càpsula del temps ens ha portat fins al dia del naixement del gran Miliki, el 4 de novembre de 1929. Ha estat un referent del món del circ i dels pallassos a nivell mundial i ha deixat una estirp darrera seu que li segueix les passes des del més gran fins al més petit. És l'home que ha marcat les vides de diferents generacions d'espanyols.

LA CÀPSULA DEL TEMPS

Astèrix el gal celebra 60 anys amb el seu inseparable Obèlix

La Georgina Boixereu i Vozmediano ens ha portat, dins la seva càpsula del temps, un personatge que va néixer l'any 1959. Celebra 60 anys i està eixerit com sempre en les seves aventures per la Gàl·lia. Aquest còmic és un clàssic que mai no passarà de moda. De fet, s'actualitza aquest 2019 amb una nova incorporació al duet de protagonistes: l'Adrenalina. La primera dona amb paper principal en aquesta tira còmica.