Temas

Batalla

Napoleón en la Mancha

Historias y Leyendas de Ciudad Real

El Historiador Antonio José Martin de Consuegra Gómez, nos ofrece hoy un relato de lo que ocurrió en La Batalla de Ciudad Real de 1809 por los puentes del Guadiana, que tuvo lugar entre el 26 y el 27 de marzo entre las Tropas Napoleónicas y el Ejército Español. Pueden encontrar lo acontecido en su libro Napoleón de La Mancha y en su blog “Ciudad Real desconocido”. https://ciudadreal.wordpress.com/2008/02/03/la-batalla-de-ciudad-real/

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Disney no era un món per a dones... fins que ho va ser!

Avui ha vingut a berenar amb nosaltres l'escriptora Núria Pradas, que és la darrera guanyadora del Premi Ramon Llull de les lletres, el més ben dotat en català. Se l'ha emportat per haver explicat la història de Sophie Simmons, la qual amb només setze anys va deixar la seva família a Nova York l’any 1932 per anar a Los Angeles perseguint el seu gran somni: treballar com a animadora de dibuixos a Disney Studios. Allà va descobrir que ella no estava ben vista pel simple fet de ser dona.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 09/03/2020

Avui hem començat aquesta setmana temàtica de dones imprescindibles repassant entre 3 homes els deures que elles, les dones, ens han deixat aquest diumenge sobre la taula. En Robert Calvo ha rebut per a berenar l'Octavio Salazar i l'Alessio Arena. A més, hem escoltat la guanyadora del Premi Ramon Llull de les lletres, que avui ha recollit el guardó. La Georgina Boixereu i en Gerard Sanz ens han explicat les notícies del dia i hem explicat què es cou al festival Curtcircuit.

L'ACTUALITAT, A FONS / DIA DE LA DONA

La protesta de les dones el #8M també crida els homes a participar-hi i mullar-se

Aquest divendres previ al #8M hem entrevistat a #LaBrúixola la directora de la Plataforma Unitària contra les Violències de Genere, que és la Remei Sáez. Ella ens ha posat de relleu que el terrorisme masclista segueix sent un problema molt seriós i ha demanat unitat d'acció social i política per part de tots els que defensen el feminisme per tal d'impedir que es faci cap passa enrere.

las noticias de cuenca

Noticias Mediodia Cuenca 06/07/18

Informativo Local Onda Cero Cuenca: Apoyo mayoritario en Cuenca a Cospedal aunque se queda fuera de la batalla sucesoria en el PP.

VILA-REAL

Multitudinari comiat a Pasqual Batalla

El president de la Generalitat, Ximo Puig, directors i secretaris autonòmics o el president del Villarreal Club de Futbol, Fernando Roig entre els asitents al sepeli.