Premis Ondas 2017

Onda Cero Catalunya rep l'Ondas a la millor cobertura pels atemptats del 17 d'agost

Els Serveis Informatius d'Onda Cero Catalunya i totes les ràdios de Catalunya han rebut aquest dimecres un Premi Ondas per la cobertura informativa dels atemptats del 17 d'agost a Barcelona i Cambrils que van causar la mort de 16 persones.

ondacero.es

Barcelona | 18.10.2017 20:07

Premi Ondas 2017 per a Onda Cero Catalunya
Premi Ondas 2017 per a Onda Cero Catalunya | Onda Cero Catalunya

Segons el veredicte del jurat, "el treball de totes les emissores catalanes durant aquelles jornades constitueix el millor exemple de la capacitat de reacció, de la resposta rigorosa durant moltes hores d'emissió en directe i de la vocació de servei públic de la ràdio. La bona feina desenvolupada per les redaccions de RAC1, Catalunya Ràdio, SER Catalunya, RNE, Cope i Onda Cero es fa valedor d’aquest reconeixement col•lectiu, extensible a totes les emissores de ràdio locals que van informar els seus oients amb criteris d’immediatesa i rigor".

Els periodistes d'Onda Cero Catalunya van fer un desplegament especial des del primer moment de l'atemptat a les Rambles de Barcelona poc abans de les cinc de la tarda del dijous 17 d'agost. L'emissora, situada a les Rambles, a pocs metres d'on es va aturar la furgoneta conduïda pel terrorista, va informar minut a minut dels esdeveniments amb connexions en directe, a peu de carrer, donant veu a testimonis, familiars, així com les primeres compareixences dels responsables de la investigació policial i els representants polítics del dispositiu especial que es va posar en marxa immediatament.

Onda Cero fa oferir una cobertura extensa i completa, amb una programació especial durant diversos dies, que va culminar amb la retransmissió de la gran manifestació del 26 d'agost a Barcelona amb l'emissió d'un programa especial conduït per Carlos Alsina amb un ampli equip de redactors dels Serveis Informatius d'Onda Cero Catalunya.

El lliurament d'aquest guardó col•lectiu es farà a Barcelona el proper mes de novembre.