L’inici de la legislatura a Catalunya

Ciutadans qualifica d’escàndol la reforma del reglament per blindar a Laura Borràs

El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha censurat que els partits independentistes estiguin negociant una reforma del reglament del Parlament per tal que els diputats amb causes judicials obertes no deixin el càrrec fins que hi hagi una sentència: “És un escàndol”.

Gabriel Figueredo

Catalunya | 18.03.2021 15:48

En una entrevista al “Notícies Migdia” d’Onda Cero Catalunya, Carrizosa ha valorat així la reforma que Junts per Catalunya, ERC i la CUP negocien per tal que, per exemple, Laura Borràs, no perdi la seva condició de presidenta del Parlament en el cas en què sigui processada per un presumpte cas de corrupció quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes. “Per la netedat de la nostra vida pública no volem càrrecs públics imputats per corrupció; l’independentisme vol tapar-ho tot amb l’estelada i això és el que vol fer la senyora Borràs”, ha afirmat Carrizosa, que ja ha registrat un text per oposar-se a aquesta reforma.

[[H4:Laura Borràs no representa a tothom]]

El líder de Ciutadans a Catalunya també ha carregat contra Borràs per fer com a presidenta del Parlament la seva primera visita institucional als líders independentistes presos a Lledoners: “Malament anem a Catalunya quan la presidenta del Parlament, que hauria de ser de tothom, fa ostentació del suport a aquells que no van respectar la nostra democràcia”.

[[H4:No hi haurà fuita a Catalunya]]

Sobre la crisi oberta a Ciutadans arran de la moció de censura fallida a Múrcia i la posterior fuita de molts càrrecs a les files del PP, Carrizosa no creu que això arribi a passar a Catalunya. “Pràcticament no tindrà incidència a Catalunya perquè el PP és irrellevant”, ha apuntat Carrizosa, que ha recordat que Alejandro Fernández és l’únic dels 3 diputats que és militant d'aquesta formació. En canvi, el president del grup parlamentari de Ciutadans sí que preveu un moviment planificat a la resta d’Espanya perquè es doni la imatge d’un constant degoteig de baixes a les files del seu partit. Per Carrizosa, tot respon a “una guerra del PP per treure a Ciutadans del centre polític”.