Temas

Laura Borràs

Investidura Cataluña

Laura Borràs abre la ronda de consultas para investir a Pere Aragonès

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha iniciado este mediodía la ronda de consultas -la segunda- con los grupos parlamentarios para proponer un candidato a la investidura de la presidencia de la Generalitat, tras el acuerdo entre Esquerra y Junts per Catalunya para formar gobierno.

LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

La nova legislatura, un “déjà vu”?

Ernesto Pascual, doctor en Ciència Política i professor a la Universitat Oberta de Catalunya i l’Autònoma de Barcelona, analitza a La Ciutat les claus de la nova legislatura que avui ha començat amb la constitució del Parlament.

La nova legislatura a Catalunya

Qui és qui a la nova mesa del Parlament

Laura Borràs és la nova presidenta del Parlament, gràcies al pacte tancat a última hora entre Esquerra Republicana i Junts per Catalunya. Borràs, investigada pel Suprem per un suposat cas de corrupció, ha obtingut 64 vots a favor. Els independentistes tindran la majoria a l'òrgan de govern de la cambra, amb 5 dels 7 membres: la vicepresidenta primera serà Anna Caula (ERC); la vicepresidenta segona serà Eva Granados (PSC); el secretari primer, Ferran Pedret (PSC); la secretaria segon serà ocupada per Jaume Alonso-Cuevillas (JXCAT); la tercera serà per a Pau Juvillà (CUP), i la quarta pel diputat d'ERC Ruben Wagensberg.