La política catalana

Ciutadans qualifica de “cortina de fum” la taula de partits catalans del PSC

El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha rebutjat la convocatòria d’una reunió de partits catalans abans de la represa del diàleg entre la Generalitat i el govern espanyol, tal i com proposa el PSC. Segons Carrizosa, “el que té sentit és parlar al Parlament, no cal inventar-se taules”.

Gabriel Figueredo

Catalunya | 12.07.2021 16:48 (Publicado 12.07.2021 16:47)

En una entrevista al Notícies Migdia d’Onda Cero Catalunya, Carrizosa també ha qualificat de “cortina de fum” la proposta del PSC: “ A mi el que m’agradaria és que el PSC es pronunciés sobre el nostre document de 8 reivindicacions, de les quals ningú no parla”. En aquest sentit, ha criticat que el govern de Pere Aragonès només vulgui parlar d’amnistia i autodeterminació.

Sense canvis en la gestió del conflicte

El president del grup parlamentari de Ciutadans també ha valorat la remodelació de Pedro Sánchez: "Els indults han introduït noves armes i ànims als independentistes; el constitucionalisme està patint una regressió en expectatives i drets i això seguirà passant amb el nou govern de Sánchez”. Preguntat sobre la durada de la legislatura a Catalunya, Carrizosa creu que no sobrepassarà els dos anys “per imposició de Junts per Catalunya i la CUP. El dirigent de la formació taronja ha assegurat que, si hi ha eleccions, estaran “preparats”.