Temas

Josep Puig

LA CIUTAT D’ESTIU, AMB JOSEP PUIG

Ousman Umar: “no sé com vaig sobreviure 21 dies al desert intentant arribar a Europa”

Josep Puig entrevista a La Ciutat d’estiu a Ousman Umar. Quan tenia 13 anys, va sortir del seu poble, a Ghana, va creuar el desert, va veure com el seu millor amic moria ofegat i va arribar a Barcelona. Una història a la que li ha donat forma i ha publicat el llibre “Viatge al país dels blancs”. Diu Ousman que ha d’explicar aquesta història perquè no hi hagi més històries com aquesta que explicar.

CADA MIGDIA, A ONDA CERO CATALUNYA

La Ciutat d’estiu 27/08/2019

Aquest dimarts arriba amb una història colpidora, la de l’Ousman Umar, un jove de Ghana que amb 13 anys va decidir marxar del seu poble per arribar a Europa. Un viatge que ha plasmat en el llibre “Viatge al país dels blancs”. També parlem de moda amb la Mònica Sors que ens avança les noves tendències d’aquesta tardor i acabem amb música, amb el repàs a les cançons de l’estiu que ens porta en Xavi Alfaro.

LA CIUTAT D’ESTIU, AMB JOSEP PUIG

Els retards en les obres per fer accessibles les estacions de metro de Barcelona

La setmana passada coneixíem la història de l’Àlex Morente un noi de 23 anys que va amb cadira de rodes i sortir d’algunes estacions del metro de Barcelona són una autèntica odissea perquè o no tenen ascensor o les instal·lacions no es mantenen en bon estat. És el tema del que parlem avui amb la síndica de Barcelona, la Maria Assumpió Vilà, les barreres arquitectòniques que hi ha a la ciutat. La síndica recomana iniciar ja les obres de, per exemple, l’estació de metro de la plaça de Sants.

LA CIUTAT D’ESTIU, AMB JOSEP PUIG

Com triar la millor classe dirigida per fer esport!

Per encarar aquesta última setmana d’agost parlem d’esport amb en Ferran Bochaca, entrenador personal del KOA Center, i de les classes dirigides, és a dir, diferents dinàmiques per fer en grup mentre es passa una bona estona. Coneixem algunes d’aquestes activitats com el Body Compact, el Body Pum, l’spinning o el zumba. Quines s’aconsellen per a cada persona i els avantatges i inconvenients a l’hora de practicar-les.

CADA MIGDIA, A ONDA CERO CATALUNYA

La Ciutat d’estiu 26/08/2019

Última setmana d’agost a la que arribem parlant d’esport, de llibres, de Barcelona i també amb alguna queixa. En Ferran Bochaca, ens porta les classes dirigides per mantenir-se en forma. L’Enric H. March, ens parla dels banys públics, les termes, els banys turcs i els populars de la ciutat de Barcelona. I la síndica de Barcelona, la Maria Assumpció Vilà, arriba amb una recomanació, començar les obres per millorar l’accessibilitat de l’estació de metro de Plaça de Sants. A la recta final del programa, entrevistem a Jordi Tello, autor de l’obra “1816. El año que no hubo verano”.

LA CIUTAT D’ESTIU, AMB JOSEP PUIG

Quan el destí del món depèn d’una gàrgola de la catedral de Barcelona

En Xavi Casinos arriba a La Ciutat d’Estiu amb un nou secret, el de la trompa de l’elefant. Segons la llegenda, d’aquesta trompa depenia el món i no es podia trencar. Doncs ha passat dos cops i, per ara, el món continua girant. Ens explica aquesta i d’altres figures singulars que formen part de les 160 gàrgoles que es poden veure a la catedral de Barcelona.

LA CIUTAT D’ESTIU, AMB JOSEP PUIG

Per què empatitzem amb els antiherois de les sèries?

Heisenberg, Jax Teller, la família dels Soprano… què tenen en comú? Doncs personatges que sovint s’acaben guanyant el respecte dels espectadors. Ens referim als antiherois. Personatges dubtosos moralment parlant amb qui a vegades ens podem sentir identificats. Amb el professor Jorge Martínez Lucena fem un repàs a alguns d’aquests antiheroi en un nou capítol de la nostra sèrie particular.

CADA MIGDIA, A ONDA CERO CATALUNYA

La Ciutat d’estiu 23/08/2019

Una nova incidència a Rodalies marca el matí als trens amb retards de més d’una hora. Parlem amb el seu portaveu, l’Antonio Carmona. A més, teatre de la mà d’en Jordi Folck que ens porta “Peter Pan” que es podrà veure al Maldà fins el proper 6 de setembre. Els antiherois de les sèries són protagonistes amb el professor Jorge Martínez Lucena i acomiadem amb un altre poble de postal: Bagergue.