Temas

Copla

Entrevista en 'Por fin no es lunes'

El español que le canta al coronavirus por coplas

¿Se puede mirar al coronavirus con una sonrisa? Claro que se puede. Ahí están las redes sociales para demostrarlo. Pero ¿y si además de sonreír, lo hacemos con un poco de música? Nuestro invitado es como el coronavirus, viral. A lo mejor usted ya se ha infectado con su guasa. Se llama Sergio Caro, pero es conocido como 'El Niño del Ukelel'’. Y canta de todo, no solo de esta pandemia, aunque es esta última creación la que más éxito le está proporcionando en las redes.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Maria Rodés llueix de ser una bruixa i li encanta muntar 'akelarres'

La cantant catalana Maria Rodés ha investigat sobre el món de les bruixes i ha decidit que ella és una mica bruixa. Ho justifica dient que fent música i cantant se sent amb cert poder encisador o de poder fer embruixos. Els fa en forma de concert i amb persones que l'acompanyen per a acabar de fer aquest 'akelarre' musical. Avui ha vingut a parlar-nos de la seva carrera i a berenar amb nosaltres.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 11/02/2020

Avui hem dedicat el programa a les dones, a les científiques i a les que canten copla! Hem entrevistat Sònia Estradé, que és professora d’Enginyeria Electrònica i Biomedicina de la UB. Amb ella hem commemorat el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència. Amb tot, hem cantat una mica de copla, avui que la Georgina Boixereu ens ha glossat la figura de Concha Piquer. I també hem posat el focus sobre la gent gran de Gavà, que gaudirà d'un programa municipal d'atenció molt interessant. I em acabat debatent sobre les polítiques sobre l'acollida de refugiats.

HABLA, PUEBLO, HABLA

La copla, la Piquer i el seu bagul

Avui ens hem posat copleros! Per què? Doncs perquè la Georgina Boixereu i Vozmediano ens ha glossat la figura de Concha Piquer en el seu espai de la càpsula del temps. Amb tot, hem demanat a les persones que ens escolten que ens expliquin quina és la seva copla preferida. I ens ho han explicat i... ens ho han cantat!

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Diana Navarro ens porta una copla trap inesperada

L'artista malaguenya ha estat berenant avui amb Robert Calvo. Ens ha presentat el seu nou disc 'Inesperado' i ens ha explicat com l'ha fet. En aquest treball hi ha tot tipus d'estils, amb la millor versió de la Navarro. Aquest treball, diu ella, ens porta la sanació del tema 'Sola', amb el qual la vam conèixer musicalment al 2005.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Pastora Soler: 'La 'copla' m'ha ajudat a cantar al desamor'

La cantant de Coria del Río ens ha presentat el seu nou disc 'Sentir', que acaba de sortir al mercat i que arriba quan ella està embarassada de 6 mesos. Aquest fet, el d'elaborar aquest treball en estat de gestació, assegura que li confereix un to molt especial al disc, amb molt sentiment. En ell parla de les seves filles, del seu marit, i de la vida en general. I explica que la 'copla' amb la que va començar la seva carrera li ha donat els ingredients i la base per poder cantar grans balades de desamor.