Temas

América

Estados Unidos

¿Podría Donald Trump apretar el botón nuclear antes de dejar la Casa Blanca?

Lo hemos visto, leído o imaginado alguna vez. Un dedo pulsa un botón rojo, desencadenando un mortífero ataque nuclear. Tras la incitación a tomar el Capitolio por parte de Donald Trump, no falta quien se pregunte si por la cabeza del todavía presidente de los Estados Unidos ronda esta idea. ¿Podría hacerlo?

La rosa de los vientos

El Círculo Secreto: 180 años antes de Colón: Los africanos que descubrieron América

Josep Guijarro nos habla en ‘La Rosa de los Vientos’ de Abubakari II, el africano que llegó a América 180 años antes que Cristóbal Colón. Lo que en principio era un rumor tiene cada vez más evidencias, y es que, según cuenta, este de mansa del imperio de Mali mandó una expedición con 200 barcos de la que solo uno regresó.

ENTREVISTA AL XX DESCENDIENTE DE CRISTÓBAL COLÓN

La familia de Colón, indignada ante las acusaciones de "genocida" y "esclavista" vertidas sobre su figura

Los disturbios raciales producidos a raíz de la muerte de un afroamericano de 47 años en custodia policial el pasado mes de mayo en Minneapolis (EEUU), George Floyd, han reavivado la polémica sobre la figura de Cristóbal Colón y lo que representa. Ondacero.es habla con el XX descendiente directo de Cristóbal Colón, Jaime Colón de Carvajal Gorosábel, que considera que "es una barbaridad juzgar a Colón y su legado a través de la tergiversación de los hechos de la Historia".

CONSTRUIMOS FUTURO CONTIGO

Terra Natura Benidorm

Dentro de la iniciativa de Onda Cero para reactivar la economía "Construimos futuro contigo" entrevistamos a Javier Zapata Director de Marketing de http://www.terranatura.com/ parque zoologico situado en Benidorm

LA CÀPSULA DEL TEMPS

God bless America!

Avui la càpsula del temps que té en el seu poder en Jaume Mas i Roma ens ha portat ben lluny de Catalunya i també ben lluny en el temps. Hem anat al 4 de març de 1789. Aquell dia va entrar en vigor la Constitució dels Estats Units i es van reunir per primera vegada els membres de la Cambra de Representants de la nació que van escollir George Washington com a primer president. Un 4 de març també, però en aquest cas de 1861, Abraham Lincoln va fer història en abolir l'esclavitud.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 04/07/2019

Avui hem berenat amb el cantant Javi Mota, que ens ha fet un tastet del què serà el seu proper disc, en el que denuncia el bullying. Hem preguntat per aquells actors i aquelles actrius de la història d'Espanya que més han encisat la nostra audiència. I la Mònica Günther ens ha portat als Estats Units amb motiu d'aquest 4 de juliol, Dia de la Independència dels EUA. Ens ha portat a l'estudi la dona que més productes americans ven a Barcelona. En Marc Navarro ens ha explicat les notícies del dia i hem analitzat la política amb els diputats de les diferents formacions.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Un viatge musical a l'Amèrica dels anys 50

Avui ens ha visitat a l'estudi Francesc Devesa, un dels quatre integrants de DooWop Club, una formació que ofereix versions dels grans èxits musicals de la dècada dels 50 del segle passat. I també alguns èxits posteriors. Tots, adaptats al català. Estan al teatre El Molino de Barcelona fins l'1 de desembre.