EL REBOST DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Productes típics de Magdalena i de Falles

Al Rebost de la Comunitat Valenciana hui parlem de productes típics de Magdalena a Castelló i de Falles a València. I és que enguany no hi ha festes, però si podem gaudir d'alguns dels productes que faran més dolç romandre a casa. Des de Castelló, César Solsona, del gremi de forners ens conta que la gent està demanant molt per a menjar a casa, el Fadrí, un pastís típic de festes i el Ximo, un producte salat que junt la truita de faves es mengen per a la romeria que enguany no se celebrarà. A València tampoc es plantaran les falles, però a l'Orxateria Fabian estan ja preparats per a servir als valencians els seus bunyols de carabassa. Alicia Fortuny, porta tota la seua vida fent bunyols i ens explica quin és el secret d'aquest producte tan demanat en el mes de març a València.

EL REBOST DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Alcachofa de la Vega Baja

El Rebost de la Comunitat Valenciana està ple de productes de temporada. Hui parlem de les carxofes i ho fem amb Diego Martínez, president de l'Associació "Alcalchofa de la Vega Baja" un producte a la producció i elaboració del qual treballen milers de famílies a l'hora de la Vega Baixa del Segura i que s'exporta a mig món, tan en fresc com en les conegudes conserves. I hui recuperarem el costum del Vermut, parlant d'aquesta beguda i dels vins del Celler del Minifundi amb Juan Cascant que ens conta com treballa per a conservar la tradició de conreus en minifundi i elaboració de vins de qualitat a la zona de Beniarrés.

EL REBOST DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Mandarina Orri

Al Rebost de la Comunitat Valenciana trobem hui dos productes. El primer és l'ametla que ara ens deixa un paisatge fantàstic a les zones productores de tota la Comunitat Valenciana, però que hui centrem a l'interior d'Alacant i a un poble Alcalalí que estaria ara en el Feslali, el festival amb el qual celebren els ametlers florits. L'altre producte de hui és la mandarina Orri, una varietat que coneixem amb Guillermo Soler, gerent d'Orri Running Committee, l'Associació de productors d'aquesta mandarina de febrer que està tractant de presentar el seu producte al mercat nacional.

El rebost de la Comunitat Valenciana

Les carxofes de Benicarló

Al Rebost de la Comunitat Valenciana trobem un dels productes més apreciats: les carxofes de Benicarló. Amb Ivan Aleman, del Restaurant Sant Rafael i president dels hostalers de Benicarló aprenem com cuinar-les, com conservar-les i el més important, com identificar-les També Núria Sanz des de Conhostur ens explica la iniciativa de les associacions d'hostalers de la Comunitat Valenciana d'oferir una guia de menjar per a portar als establiments de la comunitat que recull fins i tot l'oferta de restaurants amb estrela Michelin.