Actualitat

Desarticulen un grup criminal que feia desocupacions extrajudicials

Antiokupa Tarraco havia actuat en més de 60 punts de Catalunya amb mitjans coactius i violents.

Redacción

Tarragona | 20.05.2024 08:04

Coche de Mossos d'Esquadra
Coche de Mossos d'Esquadra | Foto de ARCHIVO | Europa Press

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una organització criminal que actuava sota l'aparença d'una empresa legal per realitzar desocupacions extrajudicials. S'han detingut 16 persones i se n'investiguen 11 més.

Els 16 detinguts tenen entre 27 i 59 anys d'edat. Cinc d'ells acumulen diversos antecedents per coaccions, amenaces, tracte degradant, lesions, danys, robatoris amb força o salut pública. La causa està oberta pels delictes de lesions, violació de domicili, danys, coaccions, assetjament, robatori amb força, amenaces, contra la integritat moral en l'exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques, descobriment i revelació de secret, falsificació de document públic, robatori amb violència i pertinença a organització criminal.

Antiokupa Tarraco havia actuat en més de 60 punts de Catalunya amb mitjans coactius i violents per expulsar els inquilins dels domicilis a canvi de rebre diferents quantitats de diners per part dels propietaris. L'empresa investigada utilitzava la cobertura d'un despatx d'advocats per donar aparença de legalitat a les seves actuacions. De fet, el propietari d'aquest bufet d'advocats era soci de l'empresa juntament amb el detingut com a líder la organització, segons han detallat els Mossos d'Esquadra. En paral·lel, alguns dels clients participaven activament de les accions, eren coneixedors dels mètodes emprats i es van convertir en col·laboradors necessaris de l'organització.

Els arrestats actuaven en alguns casos moguts per l'odi i la discriminació per motiu d'origen, raça o ètnia, i eren especialment violents i expeditius contra persones de determinat origen. Dos dels arrestats ja han entrat a presó provisional comunicada i sense fiança, segons ha informat el TSJC.