LA CIUTAT D'ESTIU, AMB JAUME MAS

Guillermo Bagaria (Farmacèutics): “Els testos a les farmàcies haurien d'haver arribat abans”

Fa tres setmanes que les farmàcies poden vendre tests d’antígens sense recepta i es poden seguir tres procediments: utilitzar-los per fer cribratge per activitats de lleure i és gratuït. Després, per fer un autodiagnòstic tot i que el resultat no consta enlloc. I un tercer que va entrar en vigor fa just una setmana que és fer-lo a la farmàcia amb supervisió i rebre un certificat clínic amb el resultat. Un certificat clínic que no té res a veure amb el certificat COVID. L’objectiu principal és detectar les persones asimptomàtiques i trencar la cadena de transmissió. En parlem amb en Guillermo Bagaría, vocal d’oficina de farmàcia del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona.

Jaume Mas

Catalunya | 13.08.2021 14:13

El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona assegura que els test d'antígens haurien d'haver arribat abans. Tot i això, celebren que hagin arribat i expliquen que és molt important que es segueixi fent el seguiment de les persones asimptomàtiques.

Segons Guillermo Bagaría, vocal d'oficina de farmàcia del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, de moment la iniciativa funciona. Bagaría explica que tot i que els testos no compten com a un certificat covid a nivell europeu, serveix per tenir un control dels asimptomàtics i també per entrar en certs espais com les residències.