Un home mor a Badalona després de ser reduït per la policia

Els comuns reclamen revisar l’ús de les pistoles Tàser per part dels Mossos

La líder dels comuns a Catalunya, Jèssica Albiach, ha advocat per “adequar i renovar els protocols” d’ús de la pistola Tàser per part dels mossos d’Esquadra i adaptar-los als “estàndards internacionals de drets humans”.

Gabriel Figueredo

Catalunya | 02.12.2021 19:25

En una entrevista al Notícies Migdia, Albiach ha assegurat que el cas de Badalona demostra que aquestes pistoles “són potencialment letals” i ha defensat que es debati aquest ús en la comissió del Parlament que estudia el model policial.

Marge per a l’acord en la llei de l’audiovisual

Sobre la topada entre el govern espanyol i Esquerra sobre la llei de l’audiovisual, la líder dels comuns creu que “hi ha marge” per trobar un acord i ha avisat al PSOE que “Europa no pot ser una excusa (en al·lusió a la directiva europea) si hi ha voluntat per arribar a un acord”. En aquest sentit, Albiach ha defensat el paper que pot jugar el seu partit “per ajudar a encarrilar aquest acord”.

Hi haurà pressupostos a Catalunya

Sobre la negociació dels pressupostos de la Generalitat, Jèssica Albiach ha donat per fet que el 23 de desembre “Catalunya tindrà pressupostos” i ha augurat que també hi haurà acord per aprovar els comptes a l’ajuntament de Barcelona i al conjunt d’Espanya. Albiach ha admès que “les negociacions van bé, tenim reunions diàries i tindrem uns pressupostos millorats en mobilitat sostenible i salut bucodental”.