El boom de la Formació Professional

Educació promet més professors a la FP

El conseller d'Educació, Josep González-Cambray, ha negat l'augment de les ràtios a les aules en la Formació Professional com a conseqüència del boom d’estudiants en la preinscripció: "Si posem més alumnes, hi posarem més professorat".

Gabriel Figueredo

Catalunya | 15.09.2021 16:49

En una entrevista a Onda Cero Catalunya, Gonzàlez-Cambray ha rebutjat així la denúncia dels sindicats, segons els quals hi ha una sobresaturació a les aules de FP. El titular d'Educació també ha promès, de cara a l'any vinent, "donar millor servei avançant el calendari de preinscripció i matrícula" i “amb un acompanyament extra” per als alumnes que provingui de continuïtat de quart d’ESO.

Sobre la manca de places presencials en aquesta branca de l’educació, el conseller ha apostat per “places il·limitades per l’alumnat que vulgui fer estudis concrets” a través de l’Institut Obert de Catalunya, és a dir, de forma telemàtica. En aquest sentit, Gonzàlez-Cambray ha defensat que l’oferta educativa “ha de compaginar la demanda del mercat laboral i la demanda dels alumnes, de manera que es garanteixi l’ocupabilitat i la trajectòria laboral dels estudiants”.

El castellà no és un problema

Aquesta setmana Gonzàlez-Cambray ha apostat per “incrementar l’ús social del català i també dins de l’aula”. Preguntat per si l’ús del castellà és un problema, el titular d’Educació ho ha negat però sí que ha defensat “millorar l’ús social del català en determinades situacions”. Sobre la sentència del TSJC que obliga a fer el 25% de les escoles en castellà, el conseller ha recordat que “no és ferma” i que, quan ho sigui, s'hi posicionaran al respecte però des de la premissa de que “defensem el model de l’escola en català i el seguirem defensant”.