GENTE VIAJERA CATALUNYA

El Port de Tarragona es prepara per rebre als primers creueristes, després de la pandèmia

La Mesa Institucional de Creuers, encapçalada per l'Autoritat Portuària de Tarragona i formada per representants institucionals i empresarials del turisme de la Costa Daurada, s'ha reunit fa uns dies de forma telemàtica per coordinar com fer front a la crisi que el Coronavirus està generant en el sector dels creuers.

Carles Lamelo

Barcelona | 08.06.2020 06:41

De moment, la crisi sanitària de la Covid-19, i el tancament dels ports per al transport de viatgers, haurà suposat la pèrdua de 22 escales de creuers en aquest període, unes xifres que no afecten al model de negoci del port perquè els ingressos de l'Autoritat Portuària en aquest concepte corresponen a les despeses, donat que és una activitat neutra, pensada pel benefici del territori.

El port té la vista posada ara en els mesos de setembre, octubre i novembre, on s'espera la reactivació dels creuers. Per tot plegat, s'ha posat en marxa un nou protocol de prevenció del Coronavirus.

Segons dades de l'Autoritat Portuària, les cancel·lacions registrades fins al moment representen la pèrdua de 26.000 creueristes. En canvi, les 31 escales que es preveu atendre sumen un total de 71.290 persones a bord.