L’ACTUALITAT A FONS

Josep Carles Vicente (Unió de Pagesos): “Les bones xifres de vendes agroalimentaries moltes vegades no es traslladen al productor”

Catalunya és qui més exportacions agroalimentàries genera de tot l'Estat. La major part d'aquestes exportacions les encapçala el sector carni. Les exportacions catalanes han superat els 11MIL Milions d'euros durant el 2020 malgrat la covid-19. I és que tot i la crisi, el sector ha batut el seu propi rècord amb un 6,6% més de vendes internacionals. En parlem amb en Josep Carles Vicente, responsable d’Organització d’Unió de Pagesos.

Jaume Mas

Catalunya | 23.02.2021 20:30

Catalunya s'ha situat aquest últim any davant de la resta de comunitats autònomes en un rànquing que fins ara havia liderat Andalusia. Tot i això, el sector ha notat la caiguda en vendes en el sector de la restauració a causa de les restriccions al llarg de l'any en un 10%. Amb aquesta situació, però, el sector agroalimentari es situa com el segon sector econòmic en exportacions. Dins del sector, qui més genera son els productes carnis, també el Fine Food, és a dir els multiproductes, i en tercer lloc la fruita.

Tot i això, des de la Unió de Pagesos asseguren que no sempre aquestes bones xifres es traslladen al productor, ja que asseguren que en molts casos tot i vendre més, s’ha vengut a menor preu. Això significaría que tot i l’increment d’exportacions, els beneficis han anat a menys en molts casos.