LA BRÚIXOLA, AMB ROBERT CALVO

La Brúixola 15/01/2021

Podcast complet de La Brúixola, amb Robert Calvo. Avui hem analitzat el canvi de data de les eleccions catalanes previstes pel 30 de maig del 2021 juntament amb en Gabriel Figueredo i l’equip informatiu d’Onda Cero Catalunya. Amb el politòleg i professor de la Universitat de Barcelona, Jesús Palomar, parlem de les conseqüències d’aquest canvi. També hem berenat amb el cantant Manel Bartrons que ens presenta el seu últim disc, marcat per la pandèmia. Amb en Guillem Cabeza fem un repàs a un any de la història en ‘El Concurs de l’Any’. I amb en Jaume Mas parlem de les últimes novetats en sèries.

LA BRÚIXOLA AMB ROBERT CALVO

Del 14-F al 30-M: Totes les respostes a les preguntes sobre l’ajornament electoral

Les eleccions al Parlament previstes per al 14 de febrer s'ajornaran fins al 30 de maig a causa de la pandèmia de coronavirus, que està en plena pujada de casos i víctimes mortals. El govern s'ha reunit aquest migdia al Parlament amb els partits per analitzar-ho i consensuar una solució. Posteriorment, en un Consell Executiu extraordinari, el Govern ha aprovat l'ajornament de les eleccions fins al 30 de maig. A #LaBrúixola hem intentat resoldre els grans dubtes al voltant d’aquest canvi de data electoral.

LA BRÚIXOLA, AMB ROBERT CALVO

La Brúixola 14/01/2021

Podcast complet de La Brúixola, amb Robert Calvo. Avui hem berenat amb l’escriptor Christian Santana, que presenta ‘La partida’ un thriller amb aires de Shakespeare. En actualitat parlem amb Sergi Cochs, promotor de la plataforma ‘Actua, ajuda, alimenta’ que ajuda al membres del sector cultural que porten gairebé un any en una situación crítica. Amb en David Cervelló fem una ullada a l’actualitat en el seu cúter

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Christian Santana ens porta Nova Orleans per a jugar ‘La partida’

Aquest escriptor canari ens proposa una novel·la negra amb aires de Shakespeare i que té una trama trepidant que transcorre entre la ciutat de Nova Orleans i Escòcia. ‘La partida’ (Mercurio Editorial) manté el misteri fins al final amb uns personatges dibuixats amb perfecció i que no són els tradicionals guanyadors de la vida.

LA BRÚIXOLA, AMB ROBERT CALVO

‘Ajuda, actual, alimenta’ reparteix menjar entre el sector cultural que més pateix la crisi

La situació del sector cultural arran de la pandèmia és cada vegada més crítica. Tancaments intermitents, limitació a les sales de cinema i teatres o produccions cancel·lades són alguns dels exemples d’aquesta situació. És a partir d’aquesta situació que ha aparegut la iniciativa Actua Ajuda i Alimenta, que busca donar un cop de mà a actors i actrius que es veuen afectats per la crisi.

LA BRÚIXOLA, AMB ROBERT CALVO

La Brúixola 13/01/2021

Podcast complet de La Brúixola, amb Robert Calvo. Avui hem berenat amb l’escriptora de ‘Los ausentes’, Juana Cortés, un thriller ambientat en els últims anys d’ETA. En actualitat parlem amb Víctor Pérez, el director de l’Institut de Neuropsiquiatria de l’Hospital del Mar, sobre l’estudi que afirma que el 45% dels sanitaris tenen un alt risc de patir un transtorn mental arran de la Covid. I amb en Víctor Ruíz analitzem la figura de Isabel la Catòlica.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Juana Cortés dibuixa els darrers anys d’ETA al llibre ‘Los ausentes’

Amb aquesta novel·la que edita Espasa, Juana Cortés pretén dibuixar els darrers temps d’activitat armada de la banda terrorista que va marcar la història d’Espanya durant dècades. L’autora intenta analitzar els fets de l’equidistància, però recordant com de durs van ser els segrestos perpetrats per ETA.

LA BRÚIXOLA, AMB ROBERT CALVO

Els trasplantaments a Catalunya baixen per la pandèmia

Els trasplantaments han baixat un 23%. Però gràcies als sobreesforços del sector sanitari el 2020 no ha estat un any del tot dolent pels trasplantaments. Durant el 2020 s’ha seguit batent rècords de trasplantaments pediàtrics, que han estat els únics que no s’han aturat malgrat la covid.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

José Antonio Maldonado és història de la tele i de la meteorologia

Quan la televisió va començar a emetre a Espanya, al 1956, Mariano Medina va ser el primer home del temps que va enfrontar-se a les càmeres i al pronòstic del temps. Aquell home dibuixava els símbols i les isòbares sobre una pissarra, però temps després la tecnologia va canviar-ho tot. I a la dècada dels 80 del segle passat va aterrar a TVE José Antonio Maldonado, que va revolucionar la manera d’explicar aquesta informació.