EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Lídia Pujol recull el llegat de Cecília en un nou treball discogràfic

Cecilia deia que les seves cançons havien de ser per la posteritat. I no va anar gens desencaminada. Més de 40 anys després de la seva mort, el llegat d’aquesta cantautora cabdal per la història de la música segueix ben viu. Són moltes les intèrprets que l’han versionat, entre elles Sole Giménez. Ara, la cantautora catalana Lídia Pujol recupera els seus grans temes i li dedica un disc.

L’ACTUALITAT A FONS

Les residències celebren la baixada de la mortalitat, però aposten per la prudència

Les residències han passat de ser un lloc crític pel coronavirus a un dels més segurs. I és que el risc de mortalitat ha caigut un 98% després de la vacunació. En parlem amb Cinta Pasqual, presidenta de la Patronal de Residències de Catalunya, que celebra els resultats, però ho fa amb prudència assegurant que no es pot abaixar la guàrdia.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 16/04/2021

Podcast del programa complet de La Brúixola amb Robert Calvo. Avui hem berenat amb amb la cantautora Lídia Pujol que ens presenta el seu darrer disc dedicat a 'Cecilia'. En actualitat parlem amb Cinta Pasqual, presidenta de la Patronal de Residències de Catalunya, sobre la bona situació de les residències després de la vacunació. També parlem amb el cantant Javi Mota. I amb en Guillem Cabeza fem un repàs a un any de la nostra història. I acabem la setmana fent un repàs a les novetats sobre sèries amb en Jaume Mas.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Silvia Gómez Senent fa recerca sobre la microbiota per entendre millor el nostre cos

En els darrers temps s’han parlat molt d’aquest concepte: el de la microbiota. Allò que en el passat es coneixia com a flora intestinal, cada vegada ens ajuda a conèixer millor el nostre organisme. Aquesta doctora ens descobreix tot allò que hem de saber sobre això al llibre ‘Universo microbiota’ (Plataforma Actual).

L’ACTUALITAT A FONS

El Gremi d'Empresaris de Discoteques defensa una reobertura immediata

El sector de l'oci nocturn està a les últimes des de fa mesos, però veu la llum en el proper 9 de maig, la data en que s'acaba l'Estat d'Alarma. Aquest dijous el Gremi d'Empresaris de Discoteques ha presentat un pla d'acció basat en un informe de l'escola TBS. El seu coordinador, Fabien Picot, ens n'explica els detalls.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 15/04/2021

Podcast del programa complet de La Brúixola amb Robert Calvo. Avui hem berenat amb amb la doctora Sílvia Gómez Senent, que ens parla de la importància de la microbiota en el sistema digestiu. En actualitat parlem sobre l'estudi que ha presentat el Gremi d'Empresaris de Discoteques per la seva reobertura. En parlem amb el seu coordinador, Fabien Picot. I recordem l'inici dels Jocs Olímpics moderns a la càpsula del temps.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 14/04/2021

Podcast del programa complet de La Brúixola amb Robert Calvo. Avui hem berenat amb l'escriptora Sílvia Llop que presenta 'Mándalo a la mierda'. En actualitat parlem amb la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, sobre com s'encara la temporada d'estiu, que es preveu que passi pel retorn de l'activitat creuerista. També parlem amb la cap de secció nord-est d'Adif, sobre la inversió que preveu millorar la línia de Barcelona-Salou. I amb en Víctor Ruiz ens porta la relació entre Sant Hermenegild i la ciutat de Tarragona.

L’ACTUALITAT A FONS

Mercè Conesa (Port de Barcelona): “Plantegem un pilot amb dues empreses creueristes que si funciona permetra reactivar l'activitat”

El Port de Barcelona preveu recuperar els creuers a partir del mes de juny. Des de la infrastructura treballen en un protocol sanitari estricte per tal de poder rebre visitants aquest estiu. Parlem amb la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, que de moment explica que treballen amb dues empreses per fer proves per l'arribada de creuers.