LA BRÚIXOLA, AMB ROBERT CALVO

Catalunya pendent de les properes nevades a tot el territori

Aquest divendres Protecció Civil ha activat els protocols NeuCat i VentCat per la previsió d’aquest vespre i aquesta pròxima matinada. La previsió indicaria que el temporal de neu pot arribar a tot Catalunya.

El temporal Filomena també ha posat en alerta la costa, no només per la possibilitat que arribi la neu, si no també per la mala mar. De fet, el conseller de Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Sàmper, ha anunciat aquest migdia que a partir de les 7 de la tarda hi haurà restriccions de trànsit pels vehicles pesats fins les 6 del matí del dilluns 11. Així doncs, si la previsió es manté, els camions de més de 7 tones i mitja no podran circular per les carreteres catalanes.

Jaume Mas

Catalunya | 08.01.2021 21:38

Es preveu que a partir del migdia de dissabte, la neu ja es traslladarà a cotes superiors a 400 metres, però l’acumulació de neu podria ser superior als 30 centimetres sobretot a la part més elevada de Tarragona.

La part SUD de Catalunya serà qui més notarà el temporal durant tot el cap de setmana, i que de fet ja ha notat les nevades en les últimes 48 hores. Però també serà el temporal marítim el que més afectarà a la part sud de la costa catalana.

Les recomanacions des de la Generalitat és que s’evitin els desplaçaments innecessaris al llarg de les pròximes 48 hores. Això sí, s’assegura que funcionaran els serveis de Ferrocarrils, Renfe i Adif al llarg de tot el cap de setmana.

També les ventades preocupen ja que es preveu que poden arribar als 70 quilòmetres per hora.