Temas

xina

NITS DE RÀDIO, AMB DAVID CERVELLÓ

Coneixem realment com són els xinesos?

Parlem amb Isidre Ambrós, autor de "La cara oculta de la Xina" amb qui aprendrem moltes curiositats del dia a dia del país asiàtic.

DIJOUS, PAELLA

La Xina i el Japó tenen una gastronomia enorme i desconeguda

La Mònica Günther ens ha visitat un dijous més per portar-nos el seu 'Dijous, paella'. Aquesta setmana ens ha portat un arròs tres delícies perquè hem viatjat fins la Xina per descobrir una nova publicació de gran format que ens ajuda a descobrir el gran ventall gastronòmic d'aquell país. A més, també ens acostem al Japó a través del menjar i del còmic.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 27/02/2020

Avui hem explicat que fa 104 anys s'inaugurava la plaça de toros Monumental a Barcelona i hem recordat que fa 10 anys que l'espectacle amb els toros a la plaça està prohibit. Per això hem preguntat a l'audiència si s'hauria de vetar alguna cosa més. Amb tot, ens ha visitat per a berenar l'exconseller Santi Vila i també ho ha fet la Mònica Günther per portar-nos cuina del Japó i de la Xina. Hem debatut sobre política amb els diputats i les diputades del Parlament.

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

La Xina i el Japó, cooperadors necessaris.

La Xina i el Japó ja no són els enemics mortals que foren en un passat i gràcies a Jacint Soler, expert en economia i política xinesa i a Just Castillo, expert en relacions internacionals del Japó, coneixeràs quina és la relació que mantenen aquestes dues superpotències d’orient, i quins son els nous reptes que hauran d’endegar plegades. No et perdis aquesta fascinant tertúlia!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Furoshiki, Origami, y un deliciós regust a te verd.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Comencem amb una meravellosa entrevista que hem fet a la Montserrat Crespín, doctora en Filosofia i experta en cultura nipona, sobre les darreres cimeres trilaterals entre Japó, Corea del Sud i la Xina, per tal de veure com, entre línies, es comença a preparar una aliança dels països de l’Asia Oriental. Continuem amb la tertúlia Izakaya, dedicada a descobrir els misteris de l’Origami i el Furoshiki. A més tindrem la sort de poder comptar amb dos súper-experts en la matèria que ens demostraran el seu art. Al Sabors de Japó comptarem amb Raul Carda, que ens explicarà totes les novetats que els productes japonesos han experimentat durant les vacances d’estiu. Per acabar entrevistarem al Jean-Jacques Fredj, creador de la marca de te ver fred Umai-cha. Amb ell descobriràs tots els beneficis que ens aporta aquesta recepta japonesa. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!