Temas

Travel

EL PROGRAMA DE VIATGES D’ONDA CERO

Gente Viajera Catalunya 05/02/2022

Podcast complet del programa Gente Viajera Catalunya, dirigit per Esther Eiros i presentat per Carles Lamelo.

EL PROGRAMA DE VIATGES D’ONDA CERO

Gente Viajera Catalunya 04/12/2021

Podcast complet del programa Gente Viajera Catalunya, dirigit per Esther Eiros i presentat per Carles Lamelo. Avui a Gente Viajera Catalunya els fem les millors propostes de turisme de proximitat per aquest pont de la Constitució i la Puríssima. Coneixerem la pastisseria de Sant Cugat on elaboren el que ha estat triat com a millor panettone d’Espanya. Farem pescaturisme amb Balfegó, coneixerem les novetats nadalenques que prepara l’hotel Palace de Barcelona, recorrerem Granada amb Marta Jiménez, l’autora de la nova guía de la ciutat que ha editat Lonely Planet, del grup Planeta i passejaren per Catalunya a través de les seves tradicions amb ‘El gran llibre del Bestiari català’.

EL PROGRAMA DE VIATGES D’ONDA CERO

Gente Viajera Catalunya 13/11/2021

Podcast complet del programa Gente Viajera Catalunya, dirigit per Esther Eiros i presentat per Carles Lamelo. Avui a Gente Viajera Catalunya farem una ruta micològica pels entorns naturals de Terrassa amb el seu regidor del Turisme, Pep Forn. Farem turisme rural a Llampaies (Girona) i entrevistarem al fotògraf Andoni Canela, que treballa per a mitjans tan prestigiosos com ‘National Geographic’. Ens ve a explicar el viatge que ha fet durant diversos anys amb el seu fill adolescent per enregistrar el documental ‘Panteras’. També ens acompanya el gerent del Gremi d’Hotels de Barcelona per parlar de la iniciativa de fer descompte a les nits d’allotjament si comprem entrades per anar al teatre a la ciutat. I encara tindrem temps de resseguir el camí de la Sèquia, a Manresa.

EL PROGRAMA DE VIATGES D’ONDA CERO

Gente Viajera Catalunya 23/10/2021

Podcast complet del programa Gente Viajera Catalunya, dirigit per Esther Eiros i presentat per Carles Lamelo.

Avui analitzem com ha anat el Gastronomic Forum de Barcelona, que s’ha celebrat aquesta setmana. Visitem el Festival de Senderisme de Prades, recorrem l’Espanya Rural amb el periodista Javier Rico, autor del llibre ‘Guía de la España rural: Propuestas mes a mes’, parlarem de les diferents regions gastronòmiques d’Itàlia amb el xef de PastaLab Barcelona i sabrem què és el Poke, una tendència que fa furor a Califòrnia però que té les seves arrels a l’Àsia.

EL PROGRAMA DE VIATGES D’ONDA CERO

Gente Viajera Catalunya 16/10/2021

Podcast complet del programa Gente Viajera Catalunya, dirigit per Esther Eiros i presentat per Carles Lamelo.

Avui analitzem com s’està recuperant el sector dels creuers amb Román Lopezosa, de l’agència especialitzada Solocruceros.com. Ara que es reactiva l’operativa des del port de Barcelona i que s’estan reobrint algunes destinacios, és el moment propici per veure quines són les tendències en aquest important segment de la indústria turística. A l’espai de turisme de proximitat, recorrerem el Camí de l’Abat Oliba, una ruta cultural i espiritual pel cor de Catalunya. Ara que s’estan recuperant les activitats presencials, ens hem interessat en el festival InEdit que arriba a Barcelona a partir del 28 d’octubre. Ens explicarà com serà aquesta edició el seu director, Uri Altell. En l’espai de gastronomia, ens prenem un arròs amb vistes a Barcelona al restaurant Martínez i explorem les tendències en turisme sostenible i accessible amb Julià Montero, CEO i cofundador de Barcelona Zero Limits.

EL PROGRAMA DE VIATGES D’ONDA CERO

Gente Viajera Catalunya 06/02/2021

Podcast complet del programa Gente Viajera Catalunya, amb Carles Lamelo. Les restriccions per la pandèmia es relaxen relativament a partir de dilluns però encara no permeten viatjar entre províncies. En parlem amb el president de la Taula gironina de turisme, Jordi Martí i amb el conseller delegat de Turisme d’Osona, Àlex Montanyà. Viatgem a Galícia i les arrels celtes d’aquesta terra amb l’escriptor pontevedrès Manuel Loureiro, autor el llibre ‘La puerta’. El cuscús ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. La cuinera experta en gastronomia nordafricana Beatriz Cros ens explica els secrets d’aquest plat i del seu cerimonial.

EL PROGRAMA DE VIATGES D’ONDA CERO

Gente Viajera Catalunya 30/01/2021

Podcast complet del programa Gente Viajera Catalunya, amb Carles Lamelo. La inversió hotelera va baixar enormement durant el 2020, segons dades de la consultora Colliers International. La directora de la seva divisió hotelera, Laura Hernando, ens ajudarà a comprendre l’evolució del mercat i veure les tendències per a aquest 2021, on s’espera que millori el panorama a partir del segon semestre. Avui també viatgem a Nova York a través de les fotografies de Carlos Sánchez, que acaba d’editar una guia fotogràfica de la ciutat dels gratacels. Aquesta setmana hem sabut que les bodes van baixar un 61% a Espanya durant el 2020 per la pandèmia del Coronavirus, i amb aquestes dades, van baixar les reserves de viatges de noces. Avui resoldrem els dubtes que puguin tenir els nuvis que hagin aplaçat el seu matrimoni a aquest 2021 i sabrem quines destinacions estan oferint viatges amb PCR abans d’agafar l’avió. I acabarem parlant del nu menú de migdia del restaurant Lasarte, amb la signatura de Martín Berasategui.

EL PROGRAMA DE VIATGES D’ONDA CERO

Gente Viajera Catalunya 16/01/2021

Podcast complet del programa Gente Viajera Catalunya, amb Carles Lamelo. Catalunya ha recuperat el Col·legi Oficial de Professionals del Turisme. Durant la pandèmia, un grup de persones vinculades a aquest sector econòmic han decidit reformular aquest projecte que havia nascut l’any 1992, amb l’impuls dels Jocs Olímpics. Entrevistem una de les seves impulsores, Anna Sánchez, que és també directora de l’hotel Porta Fira. Les restriccions estan afectant les estacions d’esquí catalanes, que tenen millor neu que altres anys però els esquiadors no poden anar-hi pels confinaments perimetrals. Ens fem ressò de la seva situació amb Joaquim Alsina, director de l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i de Muntanya. En el dia mundial de la croqueta, entrevistem el xef valencià establert a Madrid Chema Soler, autor del llibre ‘Croquetas gourmet’. I sentim l’aventura d’Agustín Ostes, un motorista que recorre en moto el món per documentar les tribus.

EL PROGRAMA DE VIATGES D'ONDA CERO

Gente Viajera Catalunya 14/11/2020

Podcast complet del programa Gente Viajera Catalunya, amb Carles Lamelo. Avui entrevistem Octavi Bono, director general de Turisme de la Generalitat, per parlar de la situació del sector i de la demanda de condicions igualitàries per establir corredors aeris. Farem una ruta gastronòmica per Girona, tot pensant en el moment en què finalitzin els confinaments perimetrals de cap de setmana i entrevistem la viatgera Silvinha Mantovani, que va recórrer quaranta països abans de complir 40 anys amb l’objectiu de trobar-se a ella mateixa després d’haver patit una relació tòxica. I preparant-nos per a la temporada d’esquí, ens acostarem al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici per saber com son les excursions amb raquetes de neu.