Temas

Travel

EL PROGRAMA DE VIATGES D’ONDA CERO

Gente Viajera Catalunya 06/02/2021

Podcast complet del programa Gente Viajera Catalunya, amb Carles Lamelo. Les restriccions per la pandèmia es relaxen relativament a partir de dilluns però encara no permeten viatjar entre províncies. En parlem amb el president de la Taula gironina de turisme, Jordi Martí i amb el conseller delegat de Turisme d’Osona, Àlex Montanyà. Viatgem a Galícia i les arrels celtes d’aquesta terra amb l’escriptor pontevedrès Manuel Loureiro, autor el llibre ‘La puerta’. El cuscús ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. La cuinera experta en gastronomia nordafricana Beatriz Cros ens explica els secrets d’aquest plat i del seu cerimonial.

EL PROGRAMA DE VIATGES D’ONDA CERO

Gente Viajera Catalunya 30/01/2021

Podcast complet del programa Gente Viajera Catalunya, amb Carles Lamelo. La inversió hotelera va baixar enormement durant el 2020, segons dades de la consultora Colliers International. La directora de la seva divisió hotelera, Laura Hernando, ens ajudarà a comprendre l’evolució del mercat i veure les tendències per a aquest 2021, on s’espera que millori el panorama a partir del segon semestre. Avui també viatgem a Nova York a través de les fotografies de Carlos Sánchez, que acaba d’editar una guia fotogràfica de la ciutat dels gratacels. Aquesta setmana hem sabut que les bodes van baixar un 61% a Espanya durant el 2020 per la pandèmia del Coronavirus, i amb aquestes dades, van baixar les reserves de viatges de noces. Avui resoldrem els dubtes que puguin tenir els nuvis que hagin aplaçat el seu matrimoni a aquest 2021 i sabrem quines destinacions estan oferint viatges amb PCR abans d’agafar l’avió. I acabarem parlant del nu menú de migdia del restaurant Lasarte, amb la signatura de Martín Berasategui.

EL PROGRAMA DE VIATGES D’ONDA CERO

Gente Viajera Catalunya 16/01/2021

Podcast complet del programa Gente Viajera Catalunya, amb Carles Lamelo. Catalunya ha recuperat el Col·legi Oficial de Professionals del Turisme. Durant la pandèmia, un grup de persones vinculades a aquest sector econòmic han decidit reformular aquest projecte que havia nascut l’any 1992, amb l’impuls dels Jocs Olímpics. Entrevistem una de les seves impulsores, Anna Sánchez, que és també directora de l’hotel Porta Fira. Les restriccions estan afectant les estacions d’esquí catalanes, que tenen millor neu que altres anys però els esquiadors no poden anar-hi pels confinaments perimetrals. Ens fem ressò de la seva situació amb Joaquim Alsina, director de l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i de Muntanya. En el dia mundial de la croqueta, entrevistem el xef valencià establert a Madrid Chema Soler, autor del llibre ‘Croquetas gourmet’. I sentim l’aventura d’Agustín Ostes, un motorista que recorre en moto el món per documentar les tribus.

EL PROGRAMA DE VIATGES D'ONDA CERO

Gente Viajera Catalunya 14/11/2020

Podcast complet del programa Gente Viajera Catalunya, amb Carles Lamelo. Avui entrevistem Octavi Bono, director general de Turisme de la Generalitat, per parlar de la situació del sector i de la demanda de condicions igualitàries per establir corredors aeris. Farem una ruta gastronòmica per Girona, tot pensant en el moment en què finalitzin els confinaments perimetrals de cap de setmana i entrevistem la viatgera Silvinha Mantovani, que va recórrer quaranta països abans de complir 40 anys amb l’objectiu de trobar-se a ella mateixa després d’haver patit una relació tòxica. I preparant-nos per a la temporada d’esquí, ens acostarem al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici per saber com son les excursions amb raquetes de neu.

EL PROGRAMA DE VIATGES D'ONDA CERO

Gente Viajera Catalunya 07/11/2020

Podcast complet del programa Gente Viajera Catalunya, amb Carles Lamelo. Avui seguim repassant l’afectació que estan tenint les restriccions a la mobilitat a les diferents branques de la indústria turística. Els autobusos han perdut una part important de la seva activitat com a conseqüència de la pandèmia com ens explicarà José María Echevarría, president de la Federació Empresarial Catalana d'Autotransport de Viatgers. Seguirem recorrent el territori per donar suport al sector del Turisme català, avui veient com s’està reinventant l'hoteleria de Barcelona, en companyia de la directora de l’hotel 1882. També viatjarem a través de la literatura amb Pilar Méndez, autora del llibre ‘Los mares de la canela’, amb ella visitarem els escenaris de la trama que transcorre entre Galícia, les Filipines i la Xina.

EL PROGRAMA DE VIATGES D'ONDA CERO

Gente Viajera Catalunya 17/10/2020

Podcast complet del programa Gente Viajera Catalunya, amb Carles Lamelo. En aquest cap de setmana sense cafeteries ni restaurants oberts, a Gente Viajera Catalunya ens centrem en recórrer el territori de la proximitat. Anirem a buscar bolets per tal de gaudir de la natura amb Jaume Sañé, naturalista, expert en descobertes rurals i rutes boltaires a més d’organitzador de grans expedicions a Kènia. També ens visitarà Francesc Escànez, d’Atàntida viatges; especialistes en el sector del turisme de luxe. Amb ell, sabrem quines son les destinacions emergents per al 2021, quan esperem recuperar la llibertat per a viatjar. I d’aquí, a les Maldives, amb Nicolás Bernal, d’Indika Viajes, especialistes en viatges a Àsia un dels continents que s’espera que recuperarà abans el Turisme.

EL PROGRAMA DE VIATGES D'ONDA CERO

Gente Viajera Catalunya 10/10/2020

Podcast complet del programa Gente Viajera Catalunya, amb Carles Lamelo. Avui a Gente Viajera Catalunya seguim centrats en el turisme de proximitat. Viatgem a través de la música i el cine, amb el director de l’In-Edit Film Festival de Barcelona, Uri Altell. Els proposem un recorregut pel Baix Empordà a partir de Pals i les Jornades de Patrimoni que celebra aquest cap de setmana, a més de XXII Sega tradicional d’arròs que arribarà el 17 d’Octubre. En el nostre viatge pel món recorrem Geòrgia amb la viatgera Gracieta Martín, autora del llibre ‘Sola, anatomía de un viaje a Tbilisi’. A l’espai ‘Paisatges amb sabor’, visitem la cuina de fusió del restaurant ‘Las Fernández’, el projecte gastronòmic i artístic de dues noies de Ponferrada que estan revolucionant el Raval de Barcelona.

EL PROGRAMA DE VIATGES D´ONDA CERO CATALUNYA

Gente viajera catalunya 28/03/2020

Podcast del programa complet Gente Viajera Catalunya amb Carles Lamelo. Avui analitzem les perspectives per al sector del Turisme amb Esther González, professora d'EAE. També us sugerim participar en una cata virtual de vi en aquests dies de confinament, recorrem el món amb Aixa Romero i us proposem viatjar a Tailàndia quan acabi la crisi sanitària.