Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

salut

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 18/08/2019

  Comencem el programa escoltant al Dr Rafel Guayta, Especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública, que ens parla sobre com hem de desconnectar de la tecnologia per reduir el seu impacte en les nostres hores de descans nocturn a més d'altres consells saludables per evitar les alteracions del ritme circadiari o del son. Seguim parlant de l'experiència de la Mónica Gallego, pacient que ha superat un càncer de còlon, i de l'ajuda i suport psicològic rebut com una de les eines fonamentals per superar aquesta fase crítica de la malaltia a través de la psicooncologia amb la Teresa López Fando, Psicooncòloga i Coordinadora de Programes i Serveis de l'AECC de Barcelona. A continuació el Dr Rafel Guayta ens aconsella sobre la conveniència de menjar en un ambient tranquil i relaxat i evitar situacions de tensió i ansietat ja que està demostrat que les conductes emocionals influeixen en el sobrepès i l'obesitat. Seguim amb la Dra Sílvia Ramón, Cap del Servei de Rehabilitació i Fisioteràpia de l'Hospital Quirónsalud (Barcelona) que ens explica com funciona un servei d'aquestes característiques i de quina manera es treballa internament per oferir als pacients la màxima atenció professional per abordar i resoldre amb èxit cada un dels tractaments. I acabem amb la Sònia Ruiz, Dietista-Nutricionista del centre Mèdic Teknon i de la Clínica Mi Tres Torres, parlant a fons sobre l'obesitat i els tractaments que es prescriuen sense oblidar la importància que la persona afectada sigui conscient que ha de canviar el seu estil de vida per obtenir els millors resultats. També comentem els tractaments endoscòpics i la seva eficàcia.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  El láser en la medicina estética

  Parlem dels diferents tipus de làser que s’utilitzen en la medicina estètica amb resultats excel·lents, especialment pel que fa a la medicina anti- envelliment. La Dra Angie Solano i la Dr Mireia Ruiz Castilla de l'Institut Ruiz Castilla del Hospital Quirónsalud de Barcelona, ens faciliten tots els detalls d'aquesta tecnologia i els diferents tipo de làser que s’utilitzen també pel tractament preventiu i resolutiu de determinades cicatrius, pigmentacions, etc.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 11/08/2019

  Comencem el programa parlant de les patologies que es transmeten a partir del consum d'aliments contaminats. Les causes comunes inclouen bacteris i virus. Amb menys freqüència, la causa pot ser un paràsit o un químic nociu, com una gran quantitat de pesticides. Els símptomes de malalties transmeses pels aliments depenen de la causa i poden ser lleus o més seriosos. Ens ho explica el Dr Rafel Guayta, Especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública. A continuació parlem amb Clara Rosàs, de la Federació Espanyola Contra el Càncer, d'una iniciativa que anomenada 'Celebra la vida Després del càncer'. És tracta de donar veu a les persones que han superat un càncer, visibilitzar les seves necessitats i sensibilitzar la societat sobre les dificultats que afronten les persones després del càncer. Seguidament el Dr Jaume Capellades,  Cap de la Unitat de Neuroradiologia del Hospital del Mar explica una nova tècnica quirúrgica amb làser que permet accedir a lesions de menys de tres centímetres de diàmetre en territoris del cervell que són de difícil accés mitjançant la cirurgia convencional. Aquesta intervenció s'aplica en casos de focus de l'epilèpsia o tumors de tamany petit i en zones molt localitzades, que solen estar en àrees profundes del cervell i, per tant, és més difícil arribar-hi. I per cloure parlem dels diferents tipus de làser que s’utilitzen en la medicina estètica amb resultats excel·lents, especialment pel que fa a la medicina anti- envelliment. La Dra Angie Solano i la Dr Mireia Ruiz Castilla de l'Institut Ruiz Castilla ens faciliten tots els detalls d'aquesta tecnologia i els diferents tipo de làser que s’utilitzen també pel tractament preventiu i resolutiu de determinades cicatrius, pigmentacions, etc.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  Patologia sèptica de l'aparell locomotor.

  Tractem a fons el tema de la patologia sèptica de l'aparell locomotor. La infecció osteoarticular és una patologia molt complexa que necessita un tractament individualitzat de cada cas i la col·laboració de molts especialistes. Parlem amb la Dra Mireia Ruiz Castella, Director Mèdica de l'Institut Ruiz Castella; la Dra Eva Van Den Eynde, Infectóloga de l'Hospital Quirónsalud de Barcelona i el Dr Lluís Puig, Cirurgià Ortopèdic i expert en infecció osteoarticular de l'Hospital Quirónsalud de Barcelona.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 04/08/2019

  Comencem el programa parlant de que la pràctica intensa d'algun esport augmenta la possibilitat de càries, inflamació de les genives, groc dental, bruxisme i traumatisme dental. Ens ho explica el Dr Xavier Rodríguez, Cirurgià Maxil·lofacial i Director de Esthetic Dental BCN. Continuem amb el malbaratament d'aliments que suposa malgastar més de 130 litres d'aigua per persona i dia. En el marc de la iniciativa "L'alimentació no té desperdici" AECOC desitja posar en relleu la importància de seguir treballant des de la col·laboració per reduir el malbaratament d'aliments ja que, entre altres conseqüències, té un impacte directe en el medi ambient. Parlem d'aquest tema amb David Esteller, responsable de la iniciativa. El següent contingut es refereix a Plyzer. Es tracta d'un comparador de preus de productes de parafarmàcia i cosmètica que informa els usuaris de totes les botigues en línia que disposen del producte que busquen, de manera totalment objectiva. Es comparen diàriament els preus en més de 561 webs permetent Estalvis de fins al 85%. Ens ho explica Santi Rodríguez, responsable de tecnologia de Plyzer. I acabem tractant a fons el tema de la patologia sèptica de l'aparell locomotor. La infecció osteoarticular és una patologia molt complexa que necessita un tractament individualitzat de cada cas i la col·laboració de molts especialistes. Parlem amb la Dra Mireia Ruiz Castella, Director Mèdica de l'Institut Ruiz Castella; la Dra Eva Van Den Eynde, Infectóloga de l'Hospital Quirónsalud de Barcelona i el Dr Lluís Puig, Cirurgià Ortopèdic i expert en infecció osteoarticular de l'Hospital Quirónsalud de Barcelona.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  La cirurgia ortognàtica

  El Dr Javier González Lagunas, Director Mèdic de Qmax Dental ens parla de la cirurgia ortognàtica. Amb aquest tipus de cirurgia els cirurgians orals i maxil·lofacials tracten les alteracions de la forma, de la grandària o de la posició dels ossos maxil·lars, sempre utilitzant cicatrius invisibles a l'interior de la cavitat oral, es realitzen osteotomies en els ossos de la cara per mobilitzar-los i deixar-los en la posició correcta, fixant-los de forma definitiva amb materials de titani. amb aquestes tècniques es millora la masticació, la parla i la respiració.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 28/07/2019

  Comencem el programa amb l’espai informatiu “Infosalut” on recollim una seguit de noticies relacionades amb la salut i la qualitat de vida. Continuem amb la Directora de l’Agència Catalana del Consum, Elisabeth Abad, amb qui recordem tot el què hem de tenir en compte per evitar sorpreses desagradables durant un viatge (sorpreses que poden arribar a espatllar-nos les vacances). Continuem amb una entrevista a fons amb el Dr Boi Ruiz, Director del Institut Universitari de Pacients i Professor de la Universitat Internacional de Catalunya i que va ser Conseller de Salut de la Generalitat durant un temps. El nostre sistema de salut es pot considerar com un dels millor d’Europa, no obstant no sempre dona resposta a les necessitats que planteja la nostra societat que en els darrers anys a envellit exponencialment, que reclama més atenció a la cronicitat, que malgrat els esforços esmerçats continua tenint una llarga llista d’espera tant d’intervencions quirúrgiques com de proves diagnòstiques i que manté un dèficit de professionals, especialment de metges... I acabem el programa parlant amb el Dr Javier González Lagunas, Director Mèdic de Qmax Dental i la cirurgia ortognàtica. Amb aquest tipus de cirurgia els cirurgians orals i maxil·lofacials tracten les alteracions de la forma, de la grandària o de la posició dels ossos maxil·lars, sempre utilitzant cicatrius invisibles a l'interior de la cavitat oral, es realitzen osteotomies en els ossos de la cara per mobilitzar-los i deixar-los en la posició correcta, fixant-los de forma definitiva amb materials de titani. amb aquestes tècniques es millora la masticació, la parla i la respiració.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  La cirurgia ortognàtica

  El Dr Javier González Lagunas, Director Mèdic de Qmax Dental ens parla de la cirurgia ortognàtica. Amb aquest tipus de cirurgia els cirurgians orals i maxil·lofacials tracten les alteracions de la forma, de la grandària o de la posició dels ossos maxil·lars, sempre utilitzant cicatrius invisibles a l'interior de la cavitat oral, es realitzen osteotomies en els ossos de la cara per mobilitzar-los i deixar-los en la posició correcta, fixant-los de forma definitiva amb materials de titani. amb aquestes tècniques es millora la masticació, la parla i la respiració.

 • Logotipo Onda Cero

  CADA VESPRE, A ONDA CERO CATALUNYA

  La Brúixola 23/07/2019

  Berenem amb Patrycia Centeno, que analitza la comunicació no verbal de polítics i personatges rellevants. Portem a debat la nova proposta del departament de Salut: prohibir que es fumi a les terrasses de bars i restaurants. I en Miguel Cáceres ens explica un projecte que aconsegueix que jubilats i estudiants convisquin en una mateixa casa.