recerca

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

02/07/2024 13:38

Sopar solidari d'Ap!Lleida en benefici de l'IRBLleida aquest dijous 4 de juliol

Ap!Lleida, l'Associació Professional d'Empresàries de les terres de Lleida i Pirineus celebren aquest dijous 4 de juliol el Sopar Solidari d'aquest any que destinarà la recaptació a l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida. Una vetllada oberta a la ciutadania que tindrà lloc al Palau de Margalef, després d'un canvi d'ubicació que s'ha anunciat recentment. Sobre el transcurs del sopar i de la vetllada n'hem estat parlant a La Ciutat Lleida amb Roser Xandri, vicepresidenta primera d'Ap!Lleida.

La Brúixola, amb Gabriel Figueredo

02/10/2023 20:05

Joaquim Nadal, conseller de Recerca i Universitats: "Els diners són cada vegada menys un obstacle per estudiar una carrera"

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, ha destacat l'esforç econòmic que està fent la Generalitat per reduir les taxes de les universitats i incrementar les beques: "Estem aproximant-nos al fet que un 50% dels estudiants gaudeixin de les beques Equitat i aquesta és una franja atractiva en el sistema públic".

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

20/09/2023 13:26

L'IRB Lleida organitza aquesta setmana tallers, xerrades i visites per apropar la divulgació científica a la ciutadania

Un any més l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida participa en la Nit Europea de la Recerca, que tindrà lloc el divendres 22 de setembre, tot i que al llarg d'aquesta setmana ja han començat les activitats, com les visites guiades a l'IRBLleida. Avui a La Ciutat Lleida en parlem amb Meritxell Sòria, responsable de comunicació de l'IRBLleida i amb la doctora i investigadora Maria Ruiz, coordinadora del Biobanc, que ens expliquen alguns dels tallers que s'organitzen el divendres a la tarda, per tal d'explicar la ciència i la recerca a tots els públics i fomentar les vocacions científiques entre els més petits.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

08/02/2023 13:24

Metasleep, el projecte que a través del tractament d'apnees del son vol controlar la hipertensió i les malalties cardiovasculars

A l'Estat de Salut d'aquesta setmana parlem del Projecte Metasleep, Impacte del Maneig dels Trastorns Respiratoris durant el somni en el control de la hipertensió sistèmica. Es tracta d'un projecte que ha rebut una subvenció de més de 2,3 milions d'euros dins l'àmbit de la medicina personalitzada de precisió. Està encapçalat pel doctor Ferran Barbé, i avui a La Ciutat Lleida en parlem amb Manuel Sánchez de la Torre, investigador Ramon y Cajal de la UdL i responsable del grup de recerca de Medicina de precisió i malalties cròniques de l'IRB Lleida i amb Lucía Pinilla que és investigadora en formació en aquest mateix grup.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

26/01/2023 10:12

La Ciutat Lleida 25/01/2023

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. A l'Estat de Salut entrevistem la doctora Marta Ortega i Quim Sol, coordinadora i estadístic de la Unitat Territorial de Suport a la Recerca de Lleida per conèixer com es treballa la recerca en l'àmbit de l'atenció primària. Seguim amb l'actualitat audiovisual amb Miki de Santiago i parlem de valor patrimonial que tenien les sitges de Pardinyes amb Joan Ramon González, president de l'Associació d'Amics de la Seu Vella de Lleida.

ESTAT DE SALUT

25/01/2023 13:16

Com reverteix la recerca en l’àmbit de l’atenció primària a Lleida?

A l'Estat de Salut, avui coneixem la tasca que es desenvolupa des de la Unitat territorial de Suport a la Recerca de Lleida. En parlarem amb la seva coordinadora, la doctora Marta Ortega i amb en Quim Sol, estadístic a la Unitat de Suport a la Recerca de Lleida que ens explicaran una de les cares més desconegudes de l'atenció primària a través d'alguns projectes en què la ciutadania hi ha participat de forma activa.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

24/11/2022 14:13

L'IRBLleida, el punt neuràlgic de la recerca i la investigació al territori

A l'Estat de Salut d'aquesta setmana entrevistem el doctor Diego Arango, director de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida que ens parla dels diferents projectes i àrees d'investigació que es desenvolupen a l'IRB, així com també de la col·laboració que reben per part de les institucions, com la Diputació de Lleida, amb un sistema de beques pioner que ajuda a finançar projectes. Destaca també el paper importantíssim que tenen empreses, entitats, associacions i particulars i posa en valor la tasca de divulgació que també estan fent a la societat per explicar tot el que es fa des de l'IRB Lleida.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

24/11/2022 09:48

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

24/11/2022 09:48

La Ciutat Lleida 23/11/2022

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. A l'Estat de Salut d'aquesta setmana entrevistem el director de l'IRBLleida, el doctor Diego Arango. Seguim amb les estrenes de cinema i plataformes i parlem amb Joan Ramon González, president de l'Associació d'Amics de la Seu Vella de Lleida que ens parla de l'ascens avui de la campana Mònica al campanar de la Seu Vella de Lleida i del simposi de la Porta dels Apòstols.

EN BONES MANS, AMB CARLES AGUILAR

27/12/2021 08:51

El potencial de l'epigenòmica a la medicina del present i del futur

L'epigenòmica és la ciència que estudia les modificacions químiques que es produeixen a l'entorn de la molècula d'ADN i que regulen l'expressió gènica. Destaca gran potencial d'aquesta ciència òmica en diferents camps, com ara en recerca per a la interpretació de troballes genètiques, la identificació de biomarcadors o el desenvolupament d'epifàrmacs.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

21/09/2021 14:42

La Ciutat Lleida 21/09/21

Podcast complet del programa La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Avui parlem de les activitats que s'han previst a Lleida en el marc de la Nit Europea de la Recerca, ho comentem amb Anabel Sorolla, investigadora Miguel Servet del Grup de Recerca de Biomarcadors en Càncer, de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida. El professor de música Jordi Cano ens parla de l'evolució de la cultura musical, com ha respost la música a les diferents crisis de la història i què en treurem musicalment de la crisi de la covid19. A l'espai de cuina i gastronomia amb Gabriel Jové donem la benvinguda a la tardor, amb les noves mesures que afecten a l'oci nocturn i la restauració i amb les bones previsions de recol·lecta de bolets per aquest any.