Temas

Lola Flores

25 años de la muerte de La Faraona

Alaska: "Lola Flores era un fenómeno absoluto"

Con motivo del 25 aniversario de la muerte de Lola Flores, Alaska ha querido recordar sus canciones más especiales en Por fin no es lunes. Alaska asegura que Lola era de esas artistas que sabía hacer de todo. La Faraona era única. Tampoco ha querido olvidarse Alaska de Antonio Flores, un artista con una sensibilidad única. Nos cuenta Alaska, que Lola Flores la vio maquillarse una vez y le dijo: "Niña, no te pintes tanto que estás bien así".

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Coco Comin: 'La Rosario, la Lolita i jo estem preparant el musical sobre Lola Flores'

Avui ha vingut a berenar amb nosaltres una eminència del món de la dansa. És la catalana Coco Comin, que des que tenia 17 anys que es dedica al món de l'espectacle. Va començar aprenent i formant-se al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Però ja després es va encaminar, sobretot, cap al teatre musical, que és l'especialitat que, quan en parla, fa que li brilli la mirada. Ha coreografiat musicals històrics com Grease. Però ara té el repte més important al davant: trobar la doble de Lola Flores perquè n'està elaborant el musical juntament amb les filles de 'La Faraona'.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 11/02/2020

Avui hem dedicat el programa a les dones, a les científiques i a les que canten copla! Hem entrevistat Sònia Estradé, que és professora d’Enginyeria Electrònica i Biomedicina de la UB. Amb ella hem commemorat el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència. Amb tot, hem cantat una mica de copla, avui que la Georgina Boixereu ens ha glossat la figura de Concha Piquer. I també hem posat el focus sobre la gent gran de Gavà, que gaudirà d'un programa municipal d'atenció molt interessant. I em acabat debatent sobre les polítiques sobre l'acollida de refugiats.

HABLA, PUEBLO, HABLA

La copla, la Piquer i el seu bagul

Avui ens hem posat copleros! Per què? Doncs perquè la Georgina Boixereu i Vozmediano ens ha glossat la figura de Concha Piquer en el seu espai de la càpsula del temps. Amb tot, hem demanat a les persones que ens escolten que ens expliquin quina és la seva copla preferida. I ens ho han explicat i... ens ho han cantat!

La Brújula

El cuaderno de Chapu: “La investidura de Lola Flores”

Chapu Apaolaza escribe en su cuaderno sobre el septiembre justiciero que viene imputando a España: cogen más a los presidentes de la Comunidad de Madrid que a los toreros. También escribe sobre la izquierda, la niña Greta Thunberg y la tercera vía de Sánchez, pero esto ya se le había ocurrido antes a Lola Flores.

DIJOUS, PAELLA

Javier de las Muelas homenatja Lola Flores al seu nou còctel

La Mònica Günther ha arribat un dijous més a La Brúixola amb el seu 'Dijous, paella'. I ens ha portat un dels empresaris més coneguts de Catalunya, que és Javier de las Muelas. El propietari de 'Dry Martini' ens ha presentat la seva carta de còctels per a aquest estiu, que porta, entre altres, records de Lola Flores.

CON ÁNGEL ANTONIO HERRERA

Vidas de otros: Lola Flores

Ángel Antonio Herrera nos acerca a la folclórica figura de Lola Flores. Al hablar de ella, le es imposible no mostrar su admiración y cariño por aquella "mujer de tribu" que, cada vez que se encontraban, le preguntaba por su "constipaíllo".

ENTREVISTA EN MÁS DE UNO

Miguel Ángel Gordillo, ex subdirector de Interviú: "El desnudo más complicado de conseguir fue el de Marta Sánchez"

Hablamos con el ex subdirector de la revista Interviú tras conocerse la noticia de su cierre, Miguel Ángel Gordillo, sobre los métodos que utilizó para encontrar mujeres para las portadas: "yo siempre buscaba famosas con problemas económicos", reconoce. Afirma que el desnudo más difícil de conseguir fue el de Marta Sánchez y nos cuenta cómo fue la negociación con Lola Flores para que apareciera en la revista. Por último, habla, junto a Pepe Oneto, del cierre de la revista y de la "crisis del papel".