Temas

Fundació Arrels

LA BRÚIXOLA, AMB ROBERT CALVO

Ferran Busquets (Fund. Arrels): “La criminilització de la pobresa és molt present en la nostra societat”

La gent sense sostre viu una situació encara més complicada del que és habitual per culpa de la pandèmia i les restriccions sanitàries. Un col·lectiu que no ho ha tingut gens fàcil durant el primer i segon confinament. Viure al carrer no és una situació fàcil mai, però encara menys en una situació de pandèmia. I actualment hi ha més de 1.200 persones vivint al carrer només a Barcelona. Una xifra que per culpa de la crisi actual ha crescut en els últims mesos. En Ferran Busquets, director de la Fundació Arrels, la fundació que dona suport a les persones sense sostre, explica que la situació dels sense llar ha anat a pitjor i les xifres no paren de créixer.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 23/11/2020

Podcast del programa complet de La Brúixola amb Robert Calvo. Avui 23 de novembre hem berenat amb Alejandra Castelló i Babeth Ripoll sobre el seu nou llibre sobre les famílies diverses ‘Mamo’. En actualitat hem parlat amb Ferran Busquets, de la Fundació Arrels, sobre la situación que viuen els sense sostre durant la pandèmia. També amb l’experta en fertilitat Federica Moffa, parlem de la com ha afectat la pandèmia a les dones que han volgut començar un tractament de fertilitat. Amb en Lluís Soler parlem de l’actualitat musical de la setmana. I amb en Jaume Mas fem un repàs de la televisió d’aquesta setmana.

LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

Els morts invisibles a Barcelona

Avui a La Ciutat de Mònica Günther parlem de les morts invisibles. L’any passat van morir a Barcelona 55 persones sense llar. Comentem aquesta dada amb el director de la Fundació Arrels, Ferran Busquets.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 16/05/2019

Avui hem preguntat a les persones que ens escolten per aquelles desil·lusions que s'han emportat a la vida, posant com a exemple el veto del Parlament a la designació d'Iceta com a senador autònomic. A més, hem berenat amb la presidenta de l'Associació de Celíacs de Catalunya, que és Olga Cuesta. La Mònica Günther ens ha parlat com cada dijous de cuina, en aquesta ocasió dels peus de porc. Amb Marc Navarro hem explicat les notícies del dia.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 15/05/2019

Avui hem celebrat San Isidro, des de Barcelona. Hem preguntat a l'audiència que és el què més li agrada de Madrid. A més, hem berenat amb Ferran Busquets, director de la Fundació Arrels, que comptabilitza mil persones cada nit dormint al ras a Barcelona. Amb tot, hem parlat del Dia Internacional de les Famílies amb el Govern de la Generalitat. I en Carles Lamelo ens ha parlat d'apps per poder facilitar el fitxar als centres de treball. Amb Marc Navarro hem repassat les notícies del dia a Catalunya, fixant-nos en la protesta dels Mossos d'Esquadra contra el seu conseller Miquel Buch.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Mil persones dormen al ras cada nit a Barcelona

Avui ha vingut a l'estudi de La Brúixola en Ferran Busquets, que dirigeix la Fundació Arrels a Barcelona. Una entitat que es dedica a atendre i a ajudar les persones sense sostre que dormen al ras a la capital catalana cada nit. Reclamen responsabilitat a l'administració municipal, encara en mans d'Ada Colau,