Temas

Entrevistes

LA BRÚIXOLA, AMB ROBERT CALVO

Manel Bartrons reflecteix en un disc tots els sentiments del confinament

Aquest cantautor català va amenitzar els diumenges en confinament a tot el seu veïnat a l’Eixample de Barcelona. Cada setmana tocava el piano i cantava temes propis i també feia versions de temes d’altres autors. L’acollida per part dels seus veïns i veïnes va ser tal, que ara s’ha decidit a regalar-los un disc que ja està al mercat.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Javier Ruescas explica noves aventures a través dels audiollibres

Aquest jove escriptor ja fa temps que assaboreix l’èxit editorial amb la seva trilogia ‘Cuentos de Bereth’. Però durant el confinament per culpa de la pandèmia de coronavirus es va decidir a fer un audiollibre. L’ha titulat ‘En Delos no puedes morir’ (Audible, Amazon). En ell, ens explica la història de l’Óliver.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Gerardo Rodríguez Salas escriu poemes al seu àngel de la guarda

Aquest home és professor universitari, però fa un temps es va llençar al món de la literatura. Ho va fer amb una història al voltant del llegat que han deixat les dones al llarg de la història a la seva terra, a Andalusia. Va buscar aquestes figures al món rural. Ara ens porta un poemari que li ha servit de catarsi personal.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Pilar Eyre: 'L'amor més important del Rei Joan Carles ha estat Corinna'

La periodista i escriptora acaba de publicar 'Yo, el Rey' (La Esfera de Los Libros), un llibre en el qual dibuixa la figura del Rei Joan Carles I. Un home amb una infància molt dura, un fet que l'ha acompanyat tota la seva vida. Explica Eyre que el Borbó va fer bona amistat amb Franco perquè ambdós van passar-ho molt malament de petits.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Marcos Chicot ens porta a la Grècia dels filòsofs per entendre el seu llegat

Marcos Chicot és un psicòleg clínic que fa temps que assaboreix l’èxit amb la literatura. El gruix del què ell ha escrit gira al voltant de la cultura clàssica, de la Grècia antiga. Ell ens porta fins a aquell moment de la història per poder conèixer les bases de la nostra civilització.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Guillem Clua tanca un 2020 ple d’èxits professionals

Aquest barceloní que fa uns anys va decidir marxar a Madrid a provar sort, ara torna a la seva ciutat natal amb una obra de teatre que està a l’Aquitània Teatre i que suposa també la tornada als escenaris d’una història d’amor entre dos homes que moltes persones ja van poder conèixer fa uns anys. L’obra es titula ‘Smiley, després de l’amor’, un text original de Clua que ja viatja per tot el món.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola

Podcast del programa complet de La Brúixola amb Robert Calvo. Aquest 26 de novembre hem volgut celebrar amb l’audiència de la ràdio els 30 anys d’Onda Cero. Hem escoltat les veus de les persones que estan a l’altra banda de la ràdio. I hem berenat amb Guillem Clua, darrer Premi Nacional de Literatura Dramàtica, que acaba d’estrenar obra teatral a Barcelona. A més, hem fet tertúlia política amb els representants dels diferents partits de l’arc parlamentari català i hem passat el cúter a l’actualitat amb en David Cervelló.

Lo último