Actualitat

Torna Tarraco Viva

Del 15 al 29 de maig tindrà lloc la 24a edició del festival, que recuperarà la normalitat després de les darreres edicions marcades per la pandèmia.

Redacción

Tarragona | 27.04.2022 11:27

Tarraco Viva a l'amfiteatre
Tarraco Viva a l'amfiteatre | ACN

La programació d'enguany girarà al voltant de les grans descobertes de l'antiguitat per reflexionar sobre el paper de l'arqueologia i la història en el present.

Seran més de 300 actes que es desenvoluparan en una trentena d'espais, la majoria llocs patrimonials i del conjunt Patrimoni Mundial de la Unesco, i que inclouran exposicions, recreacions històriques, debats, monòlegs, documentals, tallers, jocs, visites guiades i propostes gastronòmiques.

Algunes de les novetats i dels actes més destacats d'enguany són les exposicions 'Arqueologia viva' i 'Cinc peces, cinc històries', les activitats de Tarraco a Taula que enguany celebren 25 anys, les xerrades amb imatges del Cicle Històries de l'Arqueologia, la recreació històrica de Tutankamon i Carter, els monòlegs teatralitzats sobre com Schliemann va descobrir Troia, sobre com l'egiptòleg Jean-François Champollion va desxifrar els jeroglífics egipcis, sobre la descoberta de les reials tombes de la ciutat sumèria d'Ur a través del relat de l'escriptora Agatha Christie o la presentació de la darrera novel·la de Santiago Postiaguillo.

La compra d'entrades i reserva d'invitacions es podran fer a partir del 9 de maig, a través de la web del festival. Gairebé totes les activitats seran gratuïtes però també hi haurà actes de pagament a 2, 3 i 5 euros.