Setmana Santa

El sector turístic de la Costa Daurada preveu una ocupació del 80%

Els allotjaments rurals de les Terres de l'Ebre esperen omplir un 90% de places a partir de Divendres Sant.

Redacción

Tarragona | 03.04.2023 08:05

Costa Daurada
Costa Daurada | ondacero.es

El sector turístic de la Costa Daurada i de les Terres de l'Ebre prepara la primera Setmana Santa després de la pandèmia amb la previsió d'ocupar el 80% de les places d'allotjament. Es tracta, segons la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), d'una xifra lleugerament superior respecte al mateix període de 2019 i que suposa, per a l'entitat, un retorn "total" a la normalitat.

La majoria dels establiments de la província estan oberts aquesta Setmana Santa. Els càmpings i els apartaments turístics ho fan de forma gairebé total mentre que la planta hotelera en un 75%. Els allotjaments hotelers ofereixen unes 42.000 places de les més de 61.000 disponibles. De fet, hi ha un 25% més d'aquests establiments oberts respecte a l'any 2019, abans de la pandèmia.

Els turistes que s'allotjaran aquests dies festius a la destinació seran majoritàriament de proximitat, procedents de Catalunya i de la resta d'Espanya, com ara del País Basc, Navarra i Aragó, però també rebrà turistes francesos. Segons la presidenta de la FEHT, Berta Cabré, "aquests turistes es combinen amb els grans esdeveniments esportius que tenim a la zona i això és un fet destacable, que motiva l'alta ocupació perquè 30.000 esportistes acompanyats de les seves famílies gaudeixen aquests dies de la nostra destinació". De fet, apunta, moltes famílies allargaran l'estada esportiva.

Per altra banda, a Terres de l'Ebre, els allotjaments rurals tornaran a viure una Setmana Santa marcada per una diferenciada dualitat. D'una banda, els dies que van entre el primer cap de setmana i dimecres, amb una ocupació mitjana "molt baixa", del 10%. De l'altra, el segon cap de setmana de Pasqua, de dijous a dilluns, amb una previsió inicial del 80% que, gràcies a les reserves d'última hora, es podria enfilar fins el 90%, segons calcula el president de l'Associació de Turisme Rural de les Terres de l'Ebre (Aturebre), Juanjo Bel.