Atemptats a Barcelona i Cambrils

Netflix estrena el documental "800 metros"

La plataforma estrena aquest divendres la sèrie documental, dirigida per Elías León Siminiani, que aborda per què uns joves suposadament integrats van decidir atemptar el 17 i 18 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils.

Redacción

Tarragona | 24.03.2022 13:43

El cerebro de los atentados de Barcelona sigue libre
El cerebro de los atentados de Barcelona sigue libre | laSexta.com

800 metres és la distància que separa la plaça de Catalunya del mosaic de Joan Miró a la Rambla de Barcelona, el camí que va recórrer la furgoneta de Younes Abouyaaqoub fins que es va aturar. Hores després, els terroristes van atacar, de nou, a Cambrils on finalment van ser abatuts per un agent dels mossos d'esquadra. La sèrie documental de Netflix parteix dels atacs terroristes per endinsar-se en el procés de radicalització dels joves fins a la realització dels atemptats.

El llibre d'Anna Teixidor 'Els silencis del 17-A' és la base teòrica de la sèrie documental, però la investigació s'ha basat en proves i testimonis contrastats per la mateixa periodista, a més de Nacho Carretero i Jesús García, experts en el succés i que fa anys que treballen en els fets. En total, han treballat en la sèrie, de tres capítols, 150 persones i s'han gravat prop de 200 hores.

'800 metros', produïda per Bambú Producciones, compta amb una vuitantena d'entrevistes i s'han contactat més de 400 persones. Aquest divendres arriba a Netflix, després de presentar-se al Festival de Màlaga.