Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

BARCELONA | FUNDACIÓ ATRESMEDIA

Els nens hospitalitzats del Vall d’Hebron participen en un taller de ràdio

Els micròfons d’Onda Cero Catalunya han arribat aquesta setmana a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona per organitzar un taller de ràdio per infants hospitalitzats. Aquest taller s’ha fet de la mà de la Fundació Atresmedia i amb la col·laboració d’Onda Cero Catalunya.

ondacero.es | Barcelona | 28/11/2018

La iniciativa “un trosset de ràdio” de la Fundació treballa per humanitzar els hospitals infantils de les plantes de pediatria per tal que els nens puguin entretenir-se, desconnectar per un moment de la seva malaltia i descobrir la màgia d'aquest gran mitjà de comunicació.

En aquesta ocasió, quatre infants de diverses parts d’Espanya van poder participar i intercanviar experiències, entrevistar-se els uns als altres i fer tertúlia sobre futbol o cinema. Iván, Carlos, Hugo i Sofia comparteixen planta i estada a un centre hospitalari que és referent arreu del món. Ells venen de Barcelona, Viladecans, La Rioja i Canàries per rebre tractament per les seves malalties.

En companyia del locutor d’Onda Cero Catalunya, Carles Lamelo, han pogut preparar el seu propi programa de ràdio. Aquesta activitat es repetirà en els propers mesos en altres hospitals infantils i forma part de les activitats del Programa d'Assistència Hospitalària amb el qual la Fundació Atresmedia col·labora des del 2010 amb l’objectiu de contribuir a la millora i enriquiment de la relació entre els menors i els mitjans de comunicació, de manera que aquest sigui una eina més al servei del seu desenvolupament personal i civic, facilitar mitjançant l'acció educativa, que el període d'hospitalització sigui més suportable per al nen, atenent les seves necessitats afectives per superar la seva pèrdua de seguretat i el trauma hospitalari i facilitar també als pacients recursos per la utilització del seu temps lliure a l'hospital, potenciant les activitats lúdiques-educatives. En definitiva, provocar en els nens "records positius" del seu pas per l'hospital.

José Ramón de la Morena

29 D'OCTUBRE A LES 12:30H

José Ramón de la Morena farà una conferència a Barcelona i es podrà seguir en streaming a través del web

El director i presentador de El Transistor a Onda Cero Catalunya, José Ramón de la Morena, vindrà a Barcelona per dictar una conferència sobre el periodisme esportiu. Sota el títol ‘Periodismo deportivo y vocación’, de la Morena explicarà als oients de la cadena i als estudiants de Periodisme de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna com viu aquest ofici d’explicar l’actualitat esportiva des de la ràdio. El professor Ramon Besa serà l’encarregat de moderar aquesta xerrada que està oberta als oients d’Onda Cero.

>> També pots seguir la conferència en streaming aquí

>> Conferència de José Ramón de la Morena en directe

Dia mundial del pa

CADA 16 D'OCTUBRE

Onda Cero Catalunya celebra el Dia Mundial del Pa

Cada 16 d’octubre se celebra arreu del món el Dia Mundial del Pa (World Day of Bread), que va ser creat per la Federació Internacional de Forners (UIB) per dedicar un dia a la història i al futur del pa. Onda Cero Catalunya, en col·laboració amb el Gremi de Flequers de Barcelona, farà una programació especial per conscienciar sobre la importància del consum de pa realitzat amb productes naturals i de manera tradicional.