BARCELONA | FUNDACIÓ ATRESMEDIA

Els nens hospitalitzats del Vall d’Hebron participen en un taller de ràdio

Els micròfons d’Onda Cero Catalunya han arribat aquesta setmana a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona per organitzar un taller de ràdio per infants hospitalitzats. Aquest taller s’ha fet de la mà de la Fundació Atresmedia i amb la col·laboració d’Onda Cero Catalunya.

ondacero.es

Barcelona | 28.11.2018 11:57

Onda Cero Catalunya, amb els nens de l'Hospital de la Vall d’Hebron
Onda Cero Catalunya, amb els nens de l'Hospital de la Vall d’Hebron | ondacero.es

La iniciativa “un trosset de ràdio” de la Fundació treballa per humanitzar els hospitals infantils de les plantes de pediatria per tal que els nens puguin entretenir-se, desconnectar per un moment de la seva malaltia i descobrir la màgia d'aquest gran mitjà de comunicació.

En aquesta ocasió, quatre infants de diverses parts d’Espanya van poder participar i intercanviar experiències, entrevistar-se els uns als altres i fer tertúlia sobre futbol o cinema. Iván, Carlos, Hugo i Sofia comparteixen planta i estada a un centre hospitalari que és referent arreu del món. Ells venen de Barcelona, Viladecans, La Rioja i Canàries per rebre tractament per les seves malalties.

En companyia del locutor d’Onda Cero Catalunya, Carles Lamelo, han pogut preparar el seu propi programa de ràdio. Aquesta activitat es repetirà en els propers mesos en altres hospitals infantils i forma part de les activitats del Programa d'Assistència Hospitalària amb el qual la Fundació Atresmedia col·labora des del 2010 amb l’objectiu de contribuir a la millora i enriquiment de la relació entre els menors i els mitjans de comunicació, de manera que aquest sigui una eina més al servei del seu desenvolupament personal i civic, facilitar mitjançant l'acció educativa, que el període d'hospitalització sigui més suportable per al nen, atenent les seves necessitats afectives per superar la seva pèrdua de seguretat i el trauma hospitalari i facilitar també als pacients recursos per la utilització del seu temps lliure a l'hospital, potenciant les activitats lúdiques-educatives. En definitiva, provocar en els nens "records positius" del seu pas per l'hospital.