FEMINICIDI

Els Mossos d'Esquadra investiguen un possible crim masclista a Tarragona

La policia catalana ha detingut la parella de la víctima per la seva presumpta relació amb la mort violenta.

Redacción

Barcelona | 19.09.2023 12:16

Els Mossos d'Esquadra investiguen un possible crim masclista a Tarragona
Els Mossos d'Esquadra investiguen un possible crim masclista a Tarragona | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 43 anys a Tarragona per la seva presumpta relació amb la mort de la seva parella. Els fets van tenir lloc dilluns a la tarda, quan la policia catalana va rebre una trucada que alertava de la mort de la dona.

Els serveis sanitaris s'hi van adreçar i van confirmar la mort i, més tard, l'anàlisi forense va detectar signes de criminalitat al cos. És per això que aquest dilluns els Mossos d'Esquadra han detingut la parella de la víctima.

El Departament d’Igualtat i Feminismes ha condemnat el presumtpe feminicidi, i ha expressat el condol i escalf a la família i entorn de la dona assassinada. Igualtat indica que, si es confirma el cas, el nombre de dones assassinades aquest any per violència masclista serien 12.

Des que es van començar a recollir dades oficials, l’any 2012, hi ha hagut 125 feminicidis a Catalunya. A més, el nombre de fills que han quedat orfes per la violència masclista és de 7 aquest 2023 i de 91 en la darrera dècada.

L’executiu també anima a trucar al telèfon 900 900 120 davant qualsevol indici o situació de violència masclista. Es tracta d’una línia “gratuïta, confidencial, que no deixa rastre i que opera les 24 hores cada dia de l’any en més de 120 idiomes”.