Les conseqüències del canvi climàtic

Els experts alerten que les inundacions d’Alcanar s’aniran agreujant amb els anys

El director i investigador del Centre de Recerca Aplicada en Hidrometeorologia i professor de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Barcelona, Daniel Sampere, ha assegurat que les onades de calor, els incendis i les inundacions com les d’Alcanar són “un indici més de que el canvi climàtic el tenim a casa nostra” i “s’aniran repetint cada vegada més”.

Gabriel Figueredo

Catalunya | 03.09.2021 16:28 (Publicado 03.09.2021 16:27)

En una entrevista a Onda Cero Catalunya, Sampere ha advertit que, fins i tot en el cas de que paréssim de cremar combustibles fòssils, el canvi climàtic el tindríem de totes maneres. Per aquest motiu, ha cridat a impulsar polítiques de mitigació però també a “fer un esforç gran d’adaptació davant les noves condicions climàtiques”.

El litoral del Mediterrani, una zona de risc

En aquest sentit, aquest expert en canvi climàtic ha explicat que un 15% dels espais urbans i modelats per les infraestructures estan en “zones inundables” i, per tant, la probabilitat de viure situacions com les d’Alcanar és enorme”. El professor Sampere ha advertit que tot el litoral Mediterrani és zona de risc.