Mobilitzacions Educació

Educació proposa reduir una hora lectiva a tots els docents

Educació mou fitxa a falta de cinc dies perquè comenci el curs escolar. La conselleria de Josep González Cambray proposa als sindicats reduir una hora lectiva a tots els docents si desconvoquen les vagues previstes per als dies 7 i 28 de setembre.

Redacción

Barcelona | 31.08.2022 18:36

Manifestació de docents
Manifestació de docents | ACN

La proposta del Departament inclou una partida pressupostària de 170 milions d'euros per contractar més de 1.400 mestres a Primària i 2.000 professors a Secundària. D'aquesta manera, el professorat deixaria de fer una hora de classe a la setmana per dedicar-la a tasques de coordinació. Una mesura que entraria en vigor a partir del segon trimestre.

Els sindicats han rebut amb sorpresa la proposta d'Educació. Els representants dels sindicats estudiaran la proposta i aquest dijous -després d'una nova reunió amb el Departament- prendran una decisió. L'increment de les plantilles era una de les principals reivindicacions i un dels grans esculls que mantenia encallades les negociacions.

La portaveu d'USTEC-STES, Iolanda Segura, ha assegurat que "encara queden molts fronts oberts" com la la reducció de les ràtios o l'estabilització laboral dels interins. Des del Departament, la secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, ha dit que estan "molt esperançats" amb l'oferta i confien en què els sindicats l'acceptaran,