TEMPORAL

Ratxes de vent de més de 100 quilòmetres i vàries destrosses a l'aeroport d'Alguaire i a Lleida

L'aeroport de Lleida Alguaire ha patit les destrosses més importants de la tempesta amb fortes ratxes de vent que hi ha hagut aquest dimarts a la tarda a les comarques de Lleida i que ha afectat sobretot a les comarques del Segrià i la Noguera. També a Lleida ciutat, amb ratxes superiors als 70 quilòmetres hora, el temporal ha tombat arbres i motocicletes aparcades al carrer.

Redacción | Agencias

Lleida | 22.06.2022 09:18

Ratxes de vent de més de 100 quilòmetres i vàries destrosses a l'aeroport d'Alguaire i a Lleida
Ratxes de vent de més de 100 quilòmetres i vàries destrosses a l'aeroport d'Alguaire i a Lleida | Cedida per l'aeroport de Lleida-Alguaire

L'aeroport de Lleida Alguaire ha patit algunes destrosses a les instal·lacions aquest dimarts a la tarda en el marc de la tempesta amb fortes ratxes de vent que ha assolat les comarques de Ponent. Segons ha informat Protecció Civil, una quarantena de persones s'han confinat a la terminal. El cos d'emergències també ha indicat que s'han rebut un centenar de trucades al telèfon 112 a causa de les tempestes i el fort vent, sobretot al Segrià. La mateixa tempesta, amb ratxes de fins a 70 quilòmetres per hora, ha trencat arbres i ha tombat motocicletes a Lleida a partir de les cinc de la tarda.

A Alguaire s'ha registrat una ratxa màxima de 130 quilòmetres per hora. A Lleida el vent ha arrencat arbres i rames a zones com Pardinyes i també Ciutat Jardí. A General Brito la força de l'aire ha tombat motocicletes aparcades. Des de la Paeria s'ha alertat a través de xarxes socials del temps violent per una tempesta acompanyada de pedra, ratxes de vent, esclafits i tornados al Segrià. El consistori ha demanat extremar les mesures de precaució i limitar moviments.

Focs per llamps

En paral·lel, la Regió d'Emergències de Lleida dels Bombers ha continuat aquest dimarts a la tarda monitoritzant la caiguda de llamps i l'emergència de focs relacionats.

Una avioneta tombada pel vent

El director de l'aeroport de Lleida-Alguaire, Toni Serra, ha explicat que l'episodi de vent ha tombat un avió ultralleuger en una zona d'entre 200 i 300 metres on hi ha empreses que hi treballen. Altres dos avionets que estaven dins un hangar també han resultat malmesos per impactes d'objectes, i a l'exterior, 4 aparells, també de petites dimensions, han rebut cops. Els hanagars inflables que hi ha en aquesta zona han quedat trencats a la part on hi ha les portes d'accés i l'empresa que els gestiona ja ha començat a avaluar els danys. Una part de la tanca del recinte de l'aeroport també ha caigut i es mirarà de tornar a posar dempeus perquè la infraestructura pugui reprendre l'activitat al llarg d'aquest dimecres al matí.