Actualitat local

Economix

Ràdio a la carta

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Guardians del misteri: Helena Blavatsky, la fundadora de la societat Teosòfica, impostora o precedent del New Age?

Aquesta setmana als Guardians del misteri, l'historiador Enric Sabarich ens parla d'Helena Blavatsky, més coneguda com a Madame Blavatsky, fundadora de la societat Teosòfica, que pretenia estendre el coneixement entre la ciència i la religió a través de l’espiritualitat. Després d’una llarga trajectòria i de múltiples viatges que la van portar a l’Índia, va ser acusada de frau i quan va arribar a Londres també la van desqualificar arribant a titllar-la com la impostora més gran de la historia. Va ser realment una impostora o va posar la llavor del New Age?

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

L'IRBLleida, el punt neuràlgic de la recerca i la investigació al territori

A l'Estat de Salut d'aquesta setmana entrevistem el doctor Diego Arango, director de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida que ens parla dels diferents projectes i àrees d'investigació que es desenvolupen a l'IRB, així com també de la col·laboració que reben per part de les institucions, com la Diputació de Lleida, amb un sistema de beques pioner que ajuda a finançar projectes. Destaca també el paper importantíssim que tenen empreses, entitats, associacions i particulars i posa en valor la tasca de divulgació que també estan fent a la societat per explicar tot el que es fa des de l'IRB Lleida.

LA CIUTAT LLEIDA

Moscou, els tresors d'una ciutat cosmopolita

Aquest mes de novembre obrim una finestra al món per conèixer la capital de Rússia, Moscou amb en Joan Ramon Zaballos. Una ciutat que davant el context actual ha quedat oblidada per als viatgers occidentals, però que ofereix uns atractius que no deixen indiferent a ningú. Des de la plaça Roja, el Kremlin fins al Mausoleu de Lenin o les estacions de metro.