CULTURA

La Unesco declara els raiers Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

Els raiers han obtingut el reconeixement com a Patrimoni Cultural Immaterial per la Unesco. El Comitè intergovernamental del patrimoni cultural immaterial d'aquest organisme internacional reunit a Rabat (Marroc) ha avalat així la candidatura conjunta dels governs d'Àustria, Txèquia, Alemanya, Letònia, Polònia i Espanya. Els raiers de la Pobla de Segur i Pont de Claverol (Pallars Jussà) i Coll de Nargó (Alt Urgell) formaven part de la candidatura i creuen que la decisió de la Unesco ajudarà a preservar l'ofici, un homenatge a totes les persones que durant anys van destinar la seva vida al transport fluvial de la fusta.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 30/11/2022

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. A l'Estat de Salut coneixem el dia a dia del Banc dels Aliments de Lleida parlant amb la seva directora Teresa Farré i amb la coordinadora de l'àrea de nutrició, Lourdes Tecchia. Seguim amb les estrenes de cinema i plataformes i les recomanacions literàries que ens porta l'escriptora i blogger Marta Planes.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

El Palet: el batec diari del Banc dels Aliments de Lleida

A l'Estat de Salut aquesta setmana coneixem una de les entitats amb les quals col·labora la Diputació de Lleida: el Banc dels Aliments. En el seu calendari el Gran Recapte és un dels esdeveniments més coneguts per la ciutadania però des d'aquesta entitat, gràcies al suport insitucional, també s'ha posat en funcionament El Palet, establiment de distribució d'aliments al barri de Balàfia de Lleida que com a novetat incorpora una àrea de nutrició i d'assessorament. Avui en parlem amb la Teresa Farré, directora del Banc dels Aliments de Lleida i la Lourdes Tecchia, coordiadora de l'àrea de nutrició.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 29/11/2022

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Actualitat de Lleida i comarques, fent repàs a la conferència anual del Col·legi de Periodistes de Lleida amb la participació de l'alcalde de Lleida Miquel Pueyo. Espai d'Economix, on avui fem balanç de la primera edició de la formació Impulsa't en que hi han participat una vintena d'empreses del territori. Seguim amb l'espai de cuina i gastronomia amb Gabriel Jové i l'agenda cultural.

ECONOMIX

Vint empreses del territori finalitzen la primera promoció de l'Impusat't

Aquesta setmana a l'Economix, l'espai d'Emprenedoria al servei de la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i l’Aran, parlem de la cloenda i el lliurament dels diplomes de la primera edició del programa de consolidació empresarial IMPULSA’T en la que han participat 20 empreses del territori. Ho comentem amb el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica Carles Gibet, amb Ferran Alemany que ha apadrinat aquesta primera promoció i amb dues de les empreses participants: Gisela Trilla, arquitecta especialitzada en alta eficiència energètica i Francisco Reyes, administrador de Cerveseria La Hija de Moctezuma.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 28/11/2022

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Actualitat de Lleida i comarques. Repàs a l'actualitat esportiva i els resultats de la jornada amb David Bachiller i Miquel Àngel Poch. Parlem del projecte de mobilitat urbana responsable que engegarà la Paeria amb Ignasi Amor, regidor de Joventut.

LLEIDA

Detingut un home per haver calat foc en un pis d'Artesa de Segre on hi havia la seva parella

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns un home, de 39 anys, com a presumpte autor de l'incendi en un habitatge de la plaça Major d'Artesa de Segre. A l'interior de l'habitatge i havia la seva parella, que ha patit cremades greus. La dona ha estat traslladada a l'hospital Vall d'Hebron, mentre l'home ha estat atès a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 25/11/2022

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Actualitat de Lleida i comarques. Agenda del cap de setmana, on destaquen els diversos actes que hi ha al voltant del 25-N al territori, a més del Gran Recapte i el concert del Mamapop. Guardians del misteri amb l'historiador Enric Sabarich i l'actualitat a les xarxes amb Postureig de Lleida.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Guardians del misteri: Helena Blavatsky, la fundadora de la societat Teosòfica, impostora o precedent del New Age?

Aquesta setmana als Guardians del misteri, l'historiador Enric Sabarich ens parla d'Helena Blavatsky, més coneguda com a Madame Blavatsky, fundadora de la societat Teosòfica, que pretenia estendre el coneixement entre la ciència i la religió a través de l’espiritualitat. Després d’una llarga trajectòria i de múltiples viatges que la van portar a l’Índia, va ser acusada de frau i quan va arribar a Londres també la van desqualificar arribant a titllar-la com la impostora més gran de la historia. Va ser realment una impostora o va posar la llavor del New Age?