Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

ENQUESTA

Creus que es farà el referèndum?

Aquest dilluns el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha defensat en una conferència a Madrid el seu projecte de referèndum sobre la independència de Catalunya. Puigdemont vol celebrar el referèndum la propera tardor tot i el rebuig del govern de Mariano Rajoy que recorda que la reivindicació separatista de Junts Pel Sí no té cabuda dins l'actual Constitució.

Onda Cero Catalunya | Barcelona
| 23/05/2017
El presidente de Cataluña, Carles Puigdemont

El presidente de Cataluña, Carles Puigdemont / EFE

El govern de Puigdemont diu que vol dialogar per pactar amb l’Estat les condicions d’un referèndum vinculant però a la vegada no descarta fer-lo “sí o sí” de forma unilateral, amb o sense acord. De fet, tot i que Puigdemont encara no ha desvetllat ni la data ni la pregunta, segons fonts properes a l’executiu, la seva idea és convocar-lo pel diumenge 1 d’octubre.

La darrera oferta del govern de Rajoy ha estat convidar Puigdemont a defensar la seva proposta al Congrés de Diputats, un oferiment que el president català ha rebutjat, conscient que sense un acord previ perdria una eventual votació a la cambra baixa espanyola.

Què opines? Creus que es farà el referèndum? Sense un acord amb l’Estat es possible? Quina validesa tindria si es convoqués de forma unilateral?

Participa i escolta totes les opinions al programa La Ciutat amb Albert Lesan, de dilluns a divendres de 12.30 a 14h.

ENQUESTA

ENQUESTA

Creus que es farà el referèndum?

Número de votos: 414