Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

50 agents investigats pels aldarulls post sentència

Els sindicats asseguren que l’auditoria és un reconeixement de les carències que pateixen els mossos

En una entrevista al “Notícies Migdia” d’Onda Cero Catalunya, la portaveu del sindicat de mossos SAP-FEPOL, Inma Viudes, ha explicat que l’auditoria encarregada per Interior “ha acreditat no tant la manca d’efectius com, sobretot, la manca de mitjans tècnics i materials i la falta de coordinació operativa” entre diferents unitats del cos per fer front als aldarulls arran de la sentència del Suprem.

Gabriel Figueredo
   | 30/06/2020

Viudes ha explicat que ara “cal materialitzar un pla estratègic” per pal·liar totes aquestes mancances. Segons el seu parer, amb l’auditoria “s’ha intentat fer autocrítica” i ha reivindicat que els mossos “és una de les poques policies que hem fet un informe elaborat per saber què havia fallat”.

Sobre la cinquantena d’agents investigats per la divisió d’afers interns o els jutjats, la portaveu de SAP FEPOL ha reconegut que “vam veure imatges que no ens van agradar” però també ha demanat “respecte” a la presumpció d’innocència ja que “les investigacions encara estan obertes i cal esperar les conseqüències jurídiques”.