LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

Un nou fàrmac podria reduir gairebé al 100% la càrrega viral dels malalts de covid

Quim Segalés, investigador de l’IRTA-CReSA, ha explicat a La Ciutat els prometedors resultats d’un medicament anomenat Alplidina en la lluita contra la Covid.

Mónica Günther

Catalunya | 27.01.2021 15:06

Mentre arriben les vacunes, els investigadors segueixen treballant per trobar un medicament efectiu contra el coronavirus. Un antiviral anomenat Aplidin, ha demostrat al laboratori la seva eficàcia davant la covid, reduint en prop del 100% la seva càrrega viral. Segons els investigadors, aquest medicament, produït en una farmacèutica amb seu a Madrid, és el component més potent trobat fins ara contra el SARS-COV2.

Un dels centres on s’està estudiant és l’IRTA-CReSA. En alguns països l’assaig ja es troba en al fase 2 i en els propers mesos es podria començar a investigar la seva eficàcia en malalts de covid. N’hem parlat a La Ciutat amb un dels investigadors de l’Irta Cresa, Quim Segalès, que ha explicat com actua aquest medicament.

Serà a la fase 3 de les proves del medicament, la que s’ha iniciar en els propers mesos, en la que es determinarà quin és el moment més efectiu per subministrar aquest fàrmac.